Scatec (NO) (SCATC) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Scatec (NO) aktie

🔔 Skapa bevakning

SCATC  

Scatec Solar är en norsk solenergiproducent. Bolaget utvecklar, tillverkar och förvaltar över solcellsanläggningar. Bolaget är ett dotterbolag inom Scatec koncernen, förkortat Scandinavian Advanced Technology, där verksamheten bedriv via tre affärssegment: Kraftgenerering, utveckling och konstruktion, samt drift och underhåll. 2001 och har sitt huvudkontor i Oslo.

Scatec (NO) tillhör sektorn Kraftförsörjning och branschen Solkraft. Bolaget har ett börsvärde på 27 649 MNOK, en omsättning på 2 081 MNOK och med ett resultat på -504 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Scatec (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Scatec (NO) (SCATC) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Scatec (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern SCATC. Aktien har ett P/E-tal på -54.9 och P/S-tal på 8.9 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Scatec (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Scatec (NO) senaste utdelning är 1.1 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Scatec (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Scatec (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Scatec (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Scatec (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Scatec (NO).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Scatec (NO)

Scatec (NO)

TickerSCATC
ListaOBX
LandNorge
SektorKraftförsörjning
BranschSolkraft
Börsvärde27 649 MNOK
Omsättning2 081 MNOK
Vinst-504 MNOK
P/E-54.9
P/S8.9
Utdelning1.1 NOK
Direktavkastning0.6%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Scatec (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Scatec (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter