Olvi (FI) (OLVAS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Olvi (FI) aktie

🔔 Skapa bevakning

OLVAS  

Olvi är verksamma inom bryggeri. Idag producerar bryggeriet en varierande mängd av drycker som öl, cider, läsk, mineralvatten och energidrycker. Produktionen sker i Finland och störst marknad återfinns inom den nordiska - och baltiska marknaden, där verksamheten styrs utifrån koncernens dotterbolag med vardera affärsinriktning. Bolaget grundades ursprungligen 1878 och har sitt huvudkontor i Iisalmi.

Olvi (FI) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Bryggeri. Bolaget har ett börsvärde på 1 050 MEUR, en omsättning på 417 MEUR och med ett resultat på 42 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Olvi (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Olvi (FI) (OLVAS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Olvi (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Mid Cap, och med tickern OLVAS. Aktien har ett P/E-tal på 24.8 och P/S-tal på 2.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Olvi (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Olvi (FI) senaste utdelning är 1.1 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Olvi (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Olvi (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Olvi (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Olvi (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Olvi (FI).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag

Mer om Olvi (FI)

Olvi (FI)

TickerOLVAS
ListaMid Cap
LandFinland
SektorDagligvaror
BranschBryggeri
Börsvärde1 050 MEUR
Omsättning417 MEUR
Vinst42 MEUR
P/E24.8
P/S2.5
Utdelning1.1 EUR
Direktavkastning2.2%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Olvi (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Olvi (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter