Navigo Invest aktie | NAVIGO STAM | Aktiekurs, analyser & nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Navigo Invest aktie • NAVIGO STAM • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnNavigo Invest
StatusNoterad
TickerNAVIGO STAM
ListaFirst North
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschInvestmentbolag
UtdelningNej
Första handelsdag14 Sep 2023
Nästa rapport22 Aug
Antal ägare Avanza406 st
Antal ägare Nordnet89 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Navigo Invest är ett företag som sysslar med investeringar. De fokuserar främst på att investera i små och medelstora företag som inte är noterade på börsen, med en särskild inriktning på den svenska marknaden där det finns företag med stor potential för omstrukturering. Deras största investeringar görs inom den industriella sektorn. Förutom sina huvudsakliga investeringar erbjuder de även rådgivningstjänster. Företaget hette tidigare Pegroco Invest.
Dölj beskrivning ▲

Köpa Navigo Invest

Analysera Navigo Invest

Handla Navigo Invest

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Navigo Invest

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Bolag i samma branch som Navigo Invest

Bure Equity är ett investmentföretag. Deras verksamhet går ut på att aktivt köpa upp, utveckla och så småningom sälja olika företag för att öka värdet för sina aktieägare.

Aker Horizons är ett företag som sysslar med investeringar.

Berkshire Hathaway är en stor finansiell grupp och holdingbolag som investerar i och hanterar olika företag världen över inom olika sektorer.

CapMan är ett bolag som investerar i andra företag.

Abelco Investment Group satsar på företag med tillväxtpotential, särskilt när dessa genomgår förändringar.

Aker är ett industriellt konglomerat som består av flera dotterbolag, var och ett med sin egen affärsinriktning inom industrisektorn.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Navigo Invest

Ska man investera i Navigo Invest aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Navigo Invest en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Navigo Invest.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Navigo Invest utdelning och direktavkastning?

Nej, Navigo Invest har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Navigo Invest rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-08-22.

Det är altså 39 dagar kvar till nästa rapport i Navigo Invest.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Navigo Invest senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Navigo Invest: Navigo Invest Q1--2024 - Navigo Invest AB (publ) offentliggör delårsrapport för första kvartalet 2024

Navigo Invest senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Navigo Invest i sitt senaste utlåtande: Redeye inleder bevakning på Navigo Invest med motiverat värde 6,2 kronor per aktie i basscenariot. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Navigo Invest

Många som är intresserade av Navigo Invest titar ofta på andra bolag i samma branch, Investmentbolag. Några av de mest populära bolagen är Bure Equity från Sverige, Aker Horizons från Norge och Berkshire Hathaway A från USA

Navigo Invest forum

Var kan jag diskutera Navigo Invest och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Navigo Invest: Navigo Invest forum.

När du har hittat ett aktieforum för Navigo Invest som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Navigo Invest via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Navigo Invest

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Navigo Invest

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Navigo Invest!

STÄNG X
Handla aktier i Navigo Invest
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Navigo Invest aktie att handla på börsen?

Ja, Navigo Invest är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Navigo Invest.

Vad har hänt med Navigo Invest aktien?

Här är den senaste nyheten där Navigo Invest nämns: Närstående till Navigo Invests nytillträdda vd Oscar Rolfsson köper aktier.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Navigo Invest aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Navigo Invest aktien - är den övervärderad?

Navigo Invest kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Navigo Invest aktien - är den undervärderad?

Navigo Invest kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Navigo Invest aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Navigo Invest. Hos dessa nätmäklare kan du även se Navigo Invest aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Navigo Invest?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Navigo Invest på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.