Wärtsilä (FI) (WRT1V) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Wärtsilä (FI) aktie

🔔 Skapa bevakning

WRT1V  

Wärtsilä är specialiserade inom diverse kraftlösningar för marin- och energisektorn. Verksamheten styrs utifrån fleratl affärssegment och utbudet av tjänster inkluderar huvudsakligen integrerade systemlösningar, reservdelar, samt tillhörande servicefunktioner under installationscykeln, men även kompletta drifts- och optimeringstjänster. Bolaget grundades ursprungligen 1834 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Wärtsilä (FI) tillhör sektorn Kraftförsörjning och branschen Elförsörjning. Bolaget har ett börsvärde på 6 399 MEUR, en omsättning på 5 246 MEUR och med ett resultat på 142 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Wärtsilä (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Wärtsilä (FI) (WRT1V) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Wärtsilä (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern WRT1V. Aktien har ett P/E-tal på 45.1 och P/S-tal på 1.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Wärtsilä (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Wärtsilä (FI) senaste utdelning är 0.2 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Wärtsilä (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Wärtsilä (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Wärtsilä (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Wärtsilä (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Wärtsilä (FI).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Wärtsilä (FI)

Wärtsilä (FI)

TickerWRT1V
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorKraftförsörjning
BranschElförsörjning
Börsvärde6 399 MEUR
Omsättning5 246 MEUR
Vinst142 MEUR
P/E45.1
P/S1.5
Utdelning0.2 EUR
Direktavkastning1.8%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Wärtsilä (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Wärtsilä (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter