Börspoddar - Podcast om aktier, ekonomi och sparande - Börskollen
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners, läs mer i vår Dataskyddspolicy.
Börspoddar

4 minuters lästid

Börspoddar - Podcasts om aktier, ekonomi och sparande

Vi på Börskollen älskar ju nyheter i alla dess slag, även om det framförallt är i textform vi känner oss som mest hemma. Men ibland kanske man inte orkar sitta framför en skärm eller har möjlighet för den delen att konsumera nyheter i text eller videoform. Vad passar då bättre än i podcastformat?

Tills vi har en lösning på plats i vår tjänst där du enkelt och snabbt kan hitta och inspireras att lyssna på nya podcasts så har vi här summerat några av de mest populära poddarna om aktier, ekonomi och sparande där ute.

Vi har valt att hålla det enkelt och bara lista svenska poddar på denna lista. Poddarna är listade efter dag i veckan när dom släpper nytt avsnitt.

Saknar du någon podd i listan? Maila oss eller tagga oss i sociala medier.

Vilken dag släpps det nya avsnitt?

Måndagar: Kapitalet

Tisdagar: Fill or Kill, Investerarens Podcast

Onsdagar: FollowTheMoney, Börspodden, Sparpodden

Torsdagar: Market Makers, Avanzapodden, Placerapodden, Kvalitétsaktiepodden, Penserpodden, Tillsammans mot miljonen

Fredagar: EFN Marknad, Börssnack

Svenska podcasts om aktier, ekonomi och sparande

Kapitalet | En podd om ekonomi

Varför är avokado så dyrt? Hur mycket tjänar låtskrivarna bakom Rednex? Vem bestämmer när det är lågkonjunktur? Med välproducerade berättelser från samhällets alla hörn, tar Kapitalet med dig ned under världsekonomins motorhuv, i hopp om att kunna reda ut hur vi människor egentligen fungerar.

Avsnitt släpps på: Måndagar

Webb: https://kapitalet.se/

Fill or Kill

Det här är podcasten Fill or Kill. I podcasten diskuteras händelser från börserna i Skandinavien och hur livet som trader kan vara. Två välkända traders från Twitter står bakom podden: @Phukettrader samt @2ndtrader.

Avsnitt släpps på: Tisdagar

Webb: https://fillorkill.se/

Investerarens Podcast

Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar. Min vision är att skapa förutsättningar för alla att ta kommando över sin ekonomiska situation och bli VD över sin egen ekonomi! Podden görs av twitterprofilen @Investeraren.

Avsnitt släpps på: Tisdagar

Webb: http://www.investeraren.com/

FollowTheMoney

Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning och Direkt Studios programledare och ankare Martin Nilsson, båda välbekanta ansikten från finansprogrammet Trading Direkt, blir mer djuplodande än vanligt - men på ett mer alldagligt språk än vad som är regel i finansbranschen.

Avsnitt släpps på: Onsdagar

Webb: https://soundcloud.com/user-652939661

Börspodden

Podden för dig som lever för börsen. Inget bolag är för stort eller för litet för att synas av Börspodden. Vi ger vår syn på aktuella bolagshändelser samt pratar om vår egen handel - högt och lågt!

Avsnitt släpps på: Onsdagar

Webb: https://borspodden.se/

Game of Stocks

En podcast om aktier och investeringar med ett fokus på fundamentala bolagsanalyser.

Avsnitt släpps på: Onsdagar (pausad)

Webb: https://gameofstocks.nu/

Sparpodden

Sparpodden är din podcast om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets Investeringscoach Alexander Gustafsson och Sparekonomen Frida Bratt. Lyssnarna styr agendan genom att skicka in sina frågor via sociala medier under hashtaggen #sparpodden.

Avsnitt släpps på: Onsdagar

Webb: https://www.nordnet.se/blogg/sparpodden/

Market Makers

Market Makers är en av Sveriges största finanspoddar med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier. Avsnitten är fullmatade med bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster. Podden görs av twitterprofilerna @Franzen_Fabian och @alden_niklas.

Avsnitt släpps på: Torsdagar

Webb: https://www.marketmakers.se/

Avanzapodden

Här pratar Johanna och Nicklas om allt som hör privatekonomin till. De hjälper dig hitta rätt i spardjungeln och delar med sig av sina bästa tips. Nytt tema och avsnitt varje torsdag! Vi kommer löpande ta upp lyssnarfrågor för att stötta och hjälpa dig i ditt sparande.

Avsnitt släpps på: Torsdagar

Webb: https://soundcloud.com/avanzapodden

Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Kända och okända förvaltare. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra. Podden sänds från Placeras redaktion i Stockholm.

Avsnitt släpps på: Torsdagar

Webb: https://www.avanza.se/placera

Kvalitetsaktiepodden

Här diskuterar vi i huvudsak kvalitetsbolag som kan handlas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin som ligger till grund för samtalet är inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.

Avsnitt släpps på: Torsdagar

Webb: https://kvalitetsaktiepodden.podbean.com/

Penserpodden

Välkommen till Penserpodden, en podd om aktier, börs och marknad där några av våra mest framstående förvaltare och analytiker går igenom allt ifrån stora till små bolag, diskuterar aktuella case samt ger personliga åsikter inom sina expertisområden.

Avsnitt släpps på: Torsdagar

Webb: https://anchor.fm/penserpodden

Tillsammans mot miljonen

Här är finanspodden för dig som kanske inte vill lyssna på de allra nördigaste samtalen men där du samtidigt vill lära dig mer kring börs och aktier och kanske framför allt få hjälp att komma igång med ditt sparande.

Avsnitt släpps på: Torsdagar

Webb: https://pod.space/tillsammansmotmiljonen

EFN Marknad

Investeringar, placeringar, aktier och fonder. EFN Marknad ger dig möjlighet att hålla koll på ditt långsiktiga sparande.

Avsnitt släpps på: Fredagar

Webb: https://efn-marknad.libsyn.com/website

Börssnack med Hansén och Olavi

Handlar om börsen och allt annat relevant som styr de finansiella marknaderna. Den riktar sig till alla som har ett intresse för aktier och investeringar.

Avsnitt släpps på: Fredagar

Webb: https://borssnack.libsyn.com/website

Hur kommer man igång med att lyssna?

Du kan besöka sidorna som är länkade ovan. Oftast kan man lyssna direkt på webben, på dator eller mobil. Men allra smidigast är att ladda hem valfri podcast-app till telefonen och spara poddarna du är intresserad av som favorit. Då har du full koll när det kommer nya avsnitt och lätt kan organisera dina poddar så som du vill ha dem.

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyhetsbrev

Följ oss i sociala medier

Börskollen

Kom igång bolagsbevakning

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter