10 potentiella kursraketer för 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

10 potentiella kursraketer för 2024

10

Det finns många aktier som kan ha potential för en stark utveckling under 2024. Flera tidigare kursvinnare kan ha mer att ge, samtidigt som det finns potential för revansch för aktier som inte gått så bra under förra året. Privata Affärer presenteras tio aktier som kan vara värda att hålla ett öga på under året.

  • En blandning av vinnar- och förloraraktier som kan komma att blomstra under 2024.
  • Flera bolag har starka framtidsutsikter och är positionerade för en stark tillväxt.
  • Andra bolag har potential att vända trenden och återhämta sig efter att ha haft svårt under 2023.

Vinnarna som kan ha mer att ge

Bonesupport, Xvivo och Saab är exempel på aktier som har haft stark tillväxt och kan fortsätta att prestera bra under 2024.

Bonesupport, ett bolag som utvecklar bengraftsubstitut, förväntas växa med över 40 procent under 2024. "Som alla aktier inom sektorn är risken hög och en ytterligare dubbling är nog inte att räkna med, men aktien bör kunna gå bättre än en annars ljummen börs under 2024."

Xvivo, en medtechaktie, har sett en tillväxt på över 70 procent under det senaste året och förväntas fortsätta växa snabbt.

Saab-aktien har också gått starkt och framtiden ser ljus ut för bolaget när allt fler nationer vill rusta upp. "Orderboken är proppfull och man producerar så mycket man kan och bygger ut kapacitet. Saabs vd talar själv om en tillväxt som kan hålla i sig ett decennium och det är inte något som kursen riktigt speglar i dagsläget."

Detta skriver Privata Affärer om.

Fjolårets förlorare med god chans för revansch

Intrum, Hexatronic, Orrön, OX2, Kinnevik, VNV och Tobii är aktier som hade det tufft under 2023 men som kan ha potential för en stark återhämtning under 2024.

Intrum är ett exempel på ett bolag som har tappat i värde men som har potential att gå bättre om det lyckas räta upp sin ekonomi. "Vi tror dock att Intrums svängning från utdelningscase till turnaroundcase kommer gynna aktien och särskilt när räntorna är på väg nedåt."

Blankarfavoriterna Hexatronic och Orrön är två andra aktier som har haft det tufft men som kan komma att återhämta sig om de lyckas undvika en nyemission respektive om elpriserna stiger under 2024.

Gällande Hexatronic skriver man; "Den underliggande marknaden är fortsatt stark och har en strukturell tillväxt. På dagens låga nivåer kanske ett bud dessutom dyker upp, kanske från någon riskkapitalaktör."

Läs även: Heta tipset inför rapporterna: Tre intressanta småbolag att hålla ögonen på

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bonesupport

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt