Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Embracer mest omskrivet

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Embracer, Hexatronic och NIBE Industrier i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro..

Nyheter om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Embracer väntas redovisa 1 784 miljoner i justerat rörelseresultat
Gamingbolaget Embracer lämnar på torsdag rapport för det första kvartalet...

Efter katastrofbesked och sparpaket – jättelyft för Embracer
Efter katastrofbesked och sparpaket – jättelyft för Embracer. Svenska speljätten lägger korten på bordet...

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

2. Hexatronic

Hexatronic är specialiserade inom fiberkommunikation. Bolaget utvecklar, marknadsför och levererar produkterna till en bred bas av företagskunder, främst verksamma inom Norden och Europa. Kunderna består exempelvis av produktägare, nätägare, återförsäljare samt systemintegratörer. En..

Nyheter om Hexatronic som dominerat i flödet denna vecka

Åt skogen för Storskogen på Stockholmsbörsen
Efter en hyfsat trist tisdag inleddes affärerna på Stockholmsbörsen under onsdagen dessvärre i samma anda, vilket präglade bolagen som avlämnat rapporter för årets andra kvartal. Däribland Storskogen. Vi såg det under tisdagen,..

Sorgligt värre på Stockholmsbörsen
Tisdagen på Stockholmsbörsen inleddes på minus och utvecklades till en hyfsat sorglig historia, med stora tapp för bland andra Hexatronic. Det började egentligen redan på tisdagsmorgonen då siffror över både inflationen och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Hexatronic nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. NIBE Industrier

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration..

Nyheter om NIBE Industrier som dominerat i flödet denna vecka

Nibes rörelseresultat väntas landa på 1,9 miljarder
Värmeteknikbolaget Nibe lämnar på torsdag rapport för det andra kvartalet...

Tung torsdag på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen tog ett tydligt steg nedåt på torsdagen, med nedgångar som tilltog under eftermiddagen parallellt med USA-börsernas tidiga handel. Bolagsspecifikt lyfte Embracer på sin rapport, medan Nibe gick åt andra hållet..

Här hittar du mer nyheter och videos där NIBE Industrier nämns.

4. Storskogen

Storskogen är en privatägd bolagsgrupp som förvärvar och driver bolag inom varierande sektorer. Bolaget är uppdelat i tre affärsområden: tjänster, handel och industri. Visionen är att vara en långsiktig ägare med kapacitet att stötta företagen med kapital och kompetens. Bolaget..

Nyheter om Storskogen som dominerat i flödet denna vecka

Åt skogen för Storskogen på Stockholmsbörsen
Efter en hyfsat trist tisdag inleddes affärerna på Stockholmsbörsen under onsdagen dessvärre i samma anda, vilket präglade bolagen som avlämnat rapporter för årets andra kvartal. Däribland Storskogen. Vi såg det under tisdagen,..

Bankerna: Skyhög uppsida i aktien som kollapsade i går
Onsdagen blev den sämsta börsdagen någonsin för Storskogen. Storbankerna sänker nu sina riktkurser men har kvar köpstämplarna. Och uppsidan man ser är väldigt hög. ..

Här hittar du mer nyheter och videos där Storskogen nämns.

5. New Wave

New Wave Group är verksamma inom sport-, gåvo- och inredningssektorn. Bolaget fokuserar på etablering, förvärv och vidare utveckling av ett flertal varumärken inom nämnda sektorer. Exempel på varumärken som går under koncernen innefattar exempelvis Kosta Boda, Craft, Orrefors samt Clique...

Nyheter om New Wave som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 33
Analyser av JM, Volvo Cars, Addvise, Hexatronic, New Wave, Awardit, Gaming Innovation Group, Absolent, Rugvista, Tethys Oil och Inission samt Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen, Nytt poddavsnitt och rapportkalender..

Aktietips: Köp New Wave trots dagens kursras
Aktien i Torbjörn Janssons New Wave – som rasar på börsen på onsdagen efter rapporten – är köpvärd, även om villkoren har blivit tuffare inför hösten, enligt en analys. Martin Blomgren skriver på Avanza-ägda Placera att..

Här hittar du mer nyheter och videos där New Wave nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Absolent Air Care

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt