Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Hennes & Mauritz mest omskrivet

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Hennes & Mauritz, Samhällsbyggnadsbolag och Dustin Group i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Rapportkross från H&M - klart högre vinst än väntat
Klädbolaget HM redovisar en delårsrapport för det andra kvartalet som är klart bättre än vad analytikerna förväntat sig...

Här är fredagens aktierekar
Klädjätten H&M dominerar fredagens skörd av aktierekar. Ett stort antal analyshus har skruvat upp sina riktkurser för aktien efter torsdagens rapportrusning. I övrigt köpstämplar DNB ett av Stockholmsbörsens verkstadsbolag...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Jätten vill ta över SBB-skolorna
En multinationell jätte noterad på börserna i New York och Toronto ser ut att sluka några av Samhällsbyggnadsbolagets kronjuveler – SBB:s nära 600 skolfastigheter...

Mot alla odds: SBB räddar Stockholmsbörsen
Tisdagen på Stockholmsbörsen både inleddes och avslutade på grönt. Ett skönt avbräck från förra veckans röda toner, där det främst var SBB som ännu en gång briljerade.  Javisst var det fastighetsbolaget SBB som mot alla odds..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Dustin Group

Dustin Group är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är en leverantör av IT-produkter och tillhörande tjänster, med störst inriktning mot hård- och mjukvara. Störst verksamhet innehas inom den nordiska marknaden, där kunderna består av både företagskunder samt privata aktörer...

Nyheter om Dustin Group som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 26
Analyser av BHG Group, Embellence, Dustin, Soltech, Bong, HM, Yara och Irras samt Krönika, Afv-portföljen, Lock-up, Investeraren, Råduppföljning och rapportkalender vecka 27...

Axel Johnson lämnar formellt budpliktserbjudande på Dustin - negativ premie
Storägaren Axel Johnson lämnar nu formellt ett budpliktserbjudande till övriga aktieägare i it-återförsäljaren Dustin. Budet sker genom AxMedia och är värt 28,50 kronor kontant per aktie, vilket kommunicerades redan i tisdags i..

Här hittar du mer nyheter och videos där Dustin Group nämns.

4. Viaplay

NENT Group, även kända under Nordic Entertainment Group, är verksamma inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM..

Nyheter om Viaplay som dominerat i flödet denna vecka

Nordnet: Småsparare jagar ”fallande knivar”
Kurskollapserna i flera aktier i juni lockar svenska småsparare, som försöker ”fånga fallande knivar”. Det konstaterar Nordnets sparekonom Frida Bratt. ”SBB:s haveri är spektakulärt, och de som köper på de här nivåerna..

Toppolitiker i börsbolag ingen garanti för stark kursutveckling, tvärt om - Di
Före detta toppolitiker i börsbolagens styrelse är ingen garanti för positiv avkastning, snarare tvärtom visar en genomgång av Dagens industri.  Det senaste året har kursrasen i bolag med politiker i styrelsen varit många, och inom..

Här hittar du mer nyheter och videos där Viaplay nämns.

5. Volvo Car

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och..

Nyheter om Volvo Car som dominerat i flödet denna vecka

SBB fortsätter skena på Stockholmsbörsen
Fastighetsbolaget SBB fortsätter att skena på en annars knallröd Stockholmsbörs, med anledning av de exklusiva diskussioner som pågår med Brookfield. SAS och Volvo Cars rasar.  Ja, vem kan bättre liva upp stämningen på en annars..

Volvo Cars får tillgång till Tesla-laddare
Volvo Cars får tillgång till Tesla-laddare. ..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo Car nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bong Ljungdahl

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt