Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Revolutionrace och Embracer toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Revolutionrace, Embracer och Carlsberg i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Revolutionrace

RVRC Holding, mer kända som Revolutionrace, är verksamma inom e-handel och detaljhandelsbranschen. Bolaget driver och förvaltar över en e-handelsplattform. Utbudet inkluderar exempelvis kläder, skor och accessoarer för friluftsliv. Produkterna vidaresänds direkt till kunderna under eget..

Nyheter om Revolutionrace som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 33
Analyser av Afry, Humble, Balco, RevolutionRace, Karo Pharma, Admicom, Storskogen, Flexqube, Gullberg  Jansson, Haldex och Fortnox samt Afv-portföljen, Investeraren, Råduppföljning, Nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 34...

Pernilla Nyrensten lämnar vd-posten i Revolutionrace
Grundaren hoppar av vd-posten."Det har varit fantastiskt att bygga Revolutionrace tillsammans med Niclas", säger hon i en kommentar...

Här hittar du mer nyheter och videos där Revolutionrace nämns.

2. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro..

Nyheter om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Swedbank: Telia plockas in - här är våra favoritaktier
Embracer, SBB och Hexagon – det är några av bolagen som tar plats när Swedbank listar sina sektorfavoriter på Stockholmsbörsen...

THQ Nordic har presenterat flera kommande spel
Under ett event i fredags presenterade THQ Nordic, del av gamingbolaget Embracer, flera nya kommande spel. Totalt presenterades 14 nya spel som kommer lanseras den kommande tiden. Bland spelen finns en remake av klassiska skräckspelet..

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Carlsberg

Carlsberg är en bryggerikoncern. Störst affärsinriktning återfinns inom ölbryggning, där ölen säljs under ett flertal olika varumärken, inkluderat Tuborg och Carlsberg. Utöver öltillverkning återfinns även andra drycker som mineralvatten, läsk och sportdrycker. Carlsberg finns idag..

Nyheter om Carlsberg som dominerat i flödet denna vecka

Carlsberg siktar på att nå nettonoll koldioxidutsläpp 2040
Öljätten Carlsberg har lanserat sitt nya hållbarhetsprogram Together Towards ZERO and Beyond (TTZAB) som innehåller uppdaterade mål och nya fokusområden. Programmet inkluderar en färdplan för att nå nettonoll koldioxidutsläpp i..

Här hittar du mer nyheter och videos där Carlsberg nämns.

4. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Apple varnar för allvarliga säkerhetsbrister
Den amerikanska techjätten Apple larmar om allvarliga säkerhetsbrister i Iphones, Ipads och Macs, rapporterar nyhetsbyrån AP. Säkerhetsbristerna i enheterna är så allvarliga att användarna uppmanas att uppdatera sina enheter...

Apple larmar om säkerhetsbrister - uppmanar till systemuppdateringar
Teknikjätten Apple larmar för allvarliga säkerhetsbrister i sina iPhones, iPads och Macs. Experten Rachel Tobac menar att bristen innebär att en hackare kan få full administratörsåtkomst till en berörd enhet.  Det rapporterar..

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

5. Storskogen

Storskogen är en privatägd bolagsgrupp som förvärvar och driver bolag inom varierande sektorer. Bolaget är uppdelat i tre affärsområden: tjänster, handel och industri. Visionen är att vara en långsiktig ägare med kapacitet att stötta företagen med kapital och kompetens. Bolaget..

Nyheter om Storskogen som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 33
Analyser av Afry, Humble, Balco, RevolutionRace, Karo Pharma, Admicom, Storskogen, Flexqube, Gullberg  Jansson, Haldex och Fortnox samt Afv-portföljen, Investeraren, Råduppföljning, Nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 34...

Storskogen fortsätter ned på börsen - sänkta riktkurser under morgonen
Förvärvskonglomeratet Storskogen faller på börsen även under torsdagen och har tappat rejält under veckan. Bolaget släppte sin delårsrapport i tisdags. Under morgonen har DNB sänkt sin riktkurs från 25 till 17,50 kronor, men..

Här hittar du mer nyheter och videos där Storskogen nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt