Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag och Sinch toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, Sinch och Dustin Group i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Ilija Batljan säljer aktier för närmare 190 miljoner - dumpar i banker
SBB-grundaren Ilija Batljan har sålt av aktier för närmare 190 miljoner kronor sedan slutet av augusti...

Frossa bland fastighetsbolagen – halva börsvärdet borta
För de investerare som satsat på fastighetsbolagen så har 2022 inte varit något vidare år. De stora fastighetsjättarna på Stockholmsbörsen har tappat halva börsvärdet – och på fredag börjar rapportsäsongen.  Sämst har det..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. Sinch

Sinch är ett teknikbolag. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag..

Nyheter om Sinch som dominerat i flödet denna vecka

Thomas von Koch köpturné: Aktier för 360 miljoner
Finansmannen Thomas von Koch har storköpt i Sinch – men också i Elekta, Getinge, Arjo och Cavotec...

Thomas von Koch köper 5 miljoner aktier i Sinch
Den tidigare VD:n för EQT, finansmannen Thomas von Koch, har köpt 5 miljoner aktier i kommunikationsföretaget Sinch...

Här hittar du mer nyheter och videos där Sinch nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Dustin Group

Dustin Group är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är en leverantör av IT-produkter och tillhörande tjänster, med störst inriktning mot hård- och mjukvara. Störst verksamhet innehas inom den nordiska marknaden, där kunderna består av både företagskunder samt privata aktörer...

Nyheter om Dustin Group som dominerat i flödet denna vecka

Dustins vd Thomas Ekman lämnar under 2023 - ska bli vd för Axel Johnson
It-återförsäljaren Dustins vd och koncernchef Thomas Ekman kommer att lämna sin roll under 2023 för att istället tillträda som vd för Axel Johnson i september samma år. En process för att hitta en ny vd inleds omedelbart, skriver..

Dustins vd förväntar sig långsammare tillväxt inom SMB kommande ett till två kvartal
It-återförsäljaren Dustins utveckling bland små och medelstora företag (SMB) var svagare i juni och juli, men desto bättre i augusti. Dock bedömer bolagets avgående vd Thomas Ekman att det är troligt med en långsammare tillväxt..

Här hittar du mer nyheter och videos där Dustin Group nämns.

4. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

H&M varslar 400 i Sverige – 69 butiker berörs
Under onsdagen meddelar klädjätten H&M att organisationen och bemanningen ska ses över. Enligt facket handlar det om ett omfattande varsel som kan beröra alla H&M-butiker i Sverige.Samtidigt uppger H&M att bolaget kommer att erbjuda en..

H&M varslar 400 anställda
H&M har lämnat in ett varsel till facket och Arbetsförmedlingen, rapporterar Ekot. Enligt Handelsanställdas förbund berörs drygt 400 anställda i 69 butiker...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

5. Castellum

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att..

Nyheter om Castellum som dominerat i flödet denna vecka

Akelius tar över Castellum till reapris
Akelius Residential Property är nu största ägare i Castellum och ser innehavet som en finansiell placering på medellång sikt. Efter att med 30–50 procents rabatt ha köpt två tredjedelar av M2:s innehav i Castellum, som är ett av..

Ledare: Gör checklistan som skyddar pengarna Rutger Arnhult tvingas sälja i Castellum och är förmodligen inte den sista i sfärerna som vuxit snabbt med belåning
Ledare: Gör checklistan som skyddar pengarna Rutger Arnhult tvingas sälja i Castellum och är förmodligen inte den sista i sfärerna som vuxit snabbt med belåning. Möjligheten att vara uthållig och en placeringslikviditet bör ligga..

Här hittar du mer nyheter och videos där Castellum nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt