Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Embracer toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen SAS, Embracer och Clas Ohlson i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll....

Nyheterna om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Varumärket viktigast när SAS bjuds ut
SAS värde sjönk ihop ytterligare på börsen efter att svenska staten sagt nej till nya pengar. Det är högst oklart vem som vill ta över ett SAS där ett urstarkt varumärke och eurobonusprogrammet är de viktigaste tillgångarna.

Så kan din resa påverkas av SAS-strejken
SAS-piloternas hotande strejk från och med 29 juni kan komma att påverka 250 avgångar och uppemot 45 000 resenärer dagligen, uppskattar Svensk pilotförening. Här är dina rättigheter som konsument om din resa påverkas.

Besked från regeringen om SAS framtid
Det skuldtyngda flygbolaget SAS – med svenska och danska staten som huvudägare – befinner sig i kris. I dag väntas näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) ge besked om flygbolagets framtid.

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

2. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom...

Nyheterna om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Bryter tystnaden om saudiska pengarna
Embracers vd och grundare Lars Wingefors har varit tyst om saudiska statens intåg i gamingjätten. Nu uttalar han sig i ett öppet brev. ”Jag vill vara tydlig med att det inte var ett beslut som togs lättvindigt”, skriver han.

Trading Direkt: Teknisk analys på 14 aktier
Teknisk analys: OMXS30, DAX, S&P500, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Olja, Guld, Silver, Koppar, Volvo, Intervacc, Embracer, Atlas Copco, Plejd, Vitrolife, Bico, Awardit, Haldex, Tomra, Telia, Studsvik, Tesla, Enviro.

Embracer tar in 10,3 miljarder genom riktad nyemission - Savvy Gaming blir storägare
Gamingbolaget Embracer har beslutat att emittera 99,9 miljoner B-aktier till saudiska Savvy Gaming Group till en teckningskurs om 103,47 kronor per aktie - vilket inbringar cirka 10,3 miljarder kronor. Teckningskursen motsvarar en premie om...

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Clas Ohlson

Clas Ohlson är en återförsäljare av tekniska produkter. Idag erbjuder bolaget ett brett utbud av tekniska produkter, heminredning samt bygg och multimedialösningar. Verksamheten drivs via flertalet fysiska butiker, samt via E-handeln, där kunderna huvudsakligen består av privatpersoner, men �...

Nyheterna om Clas Ohlson som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 23
Analyser av Academedia, BTS Group, Hanza, Haldex, Emilshus, Engcon, Clas Ohlson samt Afv-portföljen, Golvet, Investeraren, Insiderkollen och Råduppföljning.

Clas Ohlson får neutralt råd av Affärsvärlden - föredrar Kjell & Co
Hemfixarkedjan Clas Ohlson har medvind och bolaget höjde nyligen marginalmålet. Men det oroar att kostnaderna nu ökar på många håll samtidigt som konsumenten får mindre pengar i plånboken. Det skriver Affärsvärlden i en analys på...

BHG tappar styrelseledamoten Pernilla Walfridsson
E-handelsbolaget BHG tappar sin styrelseledamot Pernilla Walfridsson. Bakgrunden är att hon accepterat ett arbete som finansdirektör på Clas Ohlson. Det framgår av ett pressmeddelande.  Styrelsen består nu av fem medlemmar. Det är i l...

Här hittar du mer nyheter och videos där Clas Ohlson nämns.

4. Haldex

Haldex utvecklar och tillverkar fordonstekniska lösningar. Störst specialisering återfinns inom erbjudandet av ett flertal reservdelar till fordonsindustrin som bromssystem, cylindrar, lufttorkare och lyftaxelkontroller. Reservdelarna används för personbilar, släpvagnar och tyngre fordon. Idag...

Nyheterna om Haldex som dominerat i flödet denna vecka

Trading Direkt: Teknisk analys på 14 aktier
Teknisk analys: OMXS30, DAX, S&P500, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Olja, Guld, Silver, Koppar, Volvo, Intervacc, Embracer, Atlas Copco, Plejd, Vitrolife, Bico, Awardit, Haldex, Tomra, Telia, Studsvik, Tesla, Enviro.

Alla Affärsvärldens analyser vecka 23
Analyser av Academedia, BTS Group, Hanza, Haldex, Emilshus, Engcon, Clas Ohlson samt Afv-portföljen, Golvet, Investeraren, Insiderkollen och Råduppföljning.

Troligt att budet på Haldex går igenom, låg sannolikhet för ny budstrid - Affärsvärlden
Tyska SAF Holland lägger ett bud på fordonsunderleverantören Haldex värt 3,2 miljarder kronor. Budpremien är drygt 46 procent. Det skriver Affärsvärlden i en kommentar på onsdagen.  År 2016 till 2017 utspelade sig en segdragen buds...

Här hittar du mer nyheter och videos där Haldex nämns.

5. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande kund...

Nyheterna om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Nästa hårda slag mot Siemiatkowski: Apple lanserar Klarna-dödare
Nästa hårda slag mot Siemiatkowski: Apple lanserar Klarna-dödare. Apple kan bli tuff konkurrens för den svenska fintechjätten.

Apple rundar storbank – kan sikta på världsherravälde med Klarna-dödare
Siemiatkowski fortfarande positiv till Apples nya tjänst: ”Recessionssäkrare”

Historiens mest värdefulla företag – fyra gånger Apple
Historiens mest värdefulla företag var fyra gånger större än dagens största bolag Saudi Aramco och Apple: Nederländska ostindiska kompaniet. Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC), det Nederländska ostindiska kompaniet uppskattas s...

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt