Stockholmsbörsen oförändrad – industribolag steg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Stockholmsbörsen oförändrad – industribolag steg

Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens uppgång kom av sig på torsdagseftermiddagen och breda OMXS-indexet stängde oförändrat. Bolag i industrisektorn fanns bland vinnarna.

Telekombolaget Millicom handelsstoppades efter uppgifter – som sedan bekräftades – om att den franske storägaren Xavier Niel överväger ett bud på hela företaget.

Aktien hade då rusat 6,8 procent, men sjönk till runt 1,5 procent när handeln återupptogs och stängde på plus 1,9 procent.

Spelbolaget Embracer kom med en blandad rapport – ökad vinst men en omsättning under förväntningarna. Aktien föll 8,8 procent.

I övrigt handlades hälften av bolagen på OMXS30-indexet med de mest omsatta aktierna på grönt. Industribolag som SKF, ABB, Atlas Copco och Alfa Laval klättrade mellan 0,8 och 2,0 procent.

Bland förlorarna märktes fastighetsbolaget SBB, minus 2,4 procent.

Utvecklingen på de ledande Europabörserna var blandad. Vid stängning i Stockholm låg Frankfurt och Paris plus men London låg minus.

På Wall Street var två av de tre ledande indexen på plus, i spåren av att halvledarjätten Nvidia släppt ännu en rapport som med råge slår förväntningarna.

USA-börserna reagerade bistert på centralbanken Federal Reserves (Fed) protokoll på onsdagen. Vägen för att nå inflationsmålet är enligt Fed lång. Flera oroliga ledamöter i direktionen uttryckte på det senaste penningpolitiska mötet att de är beredda att höja styrräntan igen om inflationsriskerna ökar.

Ett inköpschefsindex i USA på torsdagseftermiddagen svensk tid eldade ytterligare på inflationsfarhågorna.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nvidia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt