Börspodden-Johans varning i haussen: 3 övervärderade aktier att sälja
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Börspodden-Johans varning i haussen: 3 övervärderade aktier att sälja

Börspodden-Johans

Johan Isaksson från Börspodden varnar för att vissa aktier har blivit alltför dyra på grund av överdriven hype. Han pekar särskilt ut Munters, Rusta och Sweco som exempel på aktier med hög risk för kursfall. Däremot ser han potential i danska Solar och omsorgsbolaget Attendo.

  • Munters anses ha skenat i väg på AI-hajpen och är övervärderad.
  • Rusta och Sweco får säljrekommendationer på grund av höga multiplar.
  • Solar och Attendo lyfts fram som attraktiva köp.

Övervärderade aktier

Johan Isaksson, som driver Börspodden tillsammans med John Skogman, uttrycker oro över att vissa aktier har blivit för dyra. Ett framträdande exempel är klimathanteringsbolaget Munters, som enligt Isaksson har "fullständigt skenat i väg på AI-hajpen". Aktien handlas nu till ett p/e-tal på nära 30 för de kommande tolv månaderna, enligt en rapport från Dagens industri.

"Om tillväxten börjar svaja finns det en rejäl rasrisk. Multipeln är läskigt hög – det är ett solklart säljläge", säger Isaksson.

Säljrekommendationer

Isaksson ger även en säljrekommendation för Rusta, som han beskriver som "överälskad". Aktien handlas till en kraftig premie jämfört med norska Europris och finländska Tokmanni.

Även teknikkonsulten Sweco får en säljrekommendation från Isaksson, som menar att marknaden har prisat in en vändning i alldeles för hög utsträckning.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktier med potential

Samtidigt ser Isaksson att det finns vissa aktier värda att plocka upp. Han nämner särskilt danska Solar och omsorgsbolaget Attendo. Solar uppskattas för att aktien handlas till låga multiplar samtidigt som det finns tecken på en vändning. Isaksson äger själv aktier i Solar, men inte i Attendo. Trots detta beskriver han Attendo som "ett lågriskval som borde tugga på rätt bra".

På Börskollen anser vi att det är viktigt att hålla sig uppdaterad om marknadens svängningar och vara medveten om riskerna med övervärderade aktier, särskilt när det finns potentiella alternativ med lägre risk och bättre värdering.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Munters

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt