Börsveckan: Köpvärd trio – och aktierna du bör avvakta med just nu
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsveckan: Köpvärd trio – och aktierna du bör avvakta med just nu

Börsveckan:

Börsveckan har i sin senaste utgåva gett köpråd för Orkla, Knowit och Acast. Tidningen rekommenderar dock att avvakta med investeringar i Dedicare, AQ och Beijer Alma. Enad Global 7 kommenteras också med en försiktig hållning.

  • Börsveckan ger köpråd för Orkla, Knowit och Acast.
  • Rekommendation att avvakta med Dedicare, AQ Group och Beijer Alma.
  • Kommentar om Enad Global 7:s klenare rapport.

Efter en strategisk översyn och flera strukturaffärer det senaste året, presenterade Orkla nyligen en stark Q1-rapport. Det norska konglomeratet erbjuder en intressant exponering genom bolag som Jotun, vattenkraft och starka konsumentvarumärken. Börsveckan anser att detta gör Orkla till ett köpvärt val.

Utmaningar i olika branscher

Bemanningsbolaget Dedicare överraskade aktieägarna negativt med sina Q1-siffror. Resultaten var så pass svaga att de borde ha föregåtts av en vinstvarning, vilket ledde till att aktien halverades under det senaste året. Börsveckan ser dock inget uppenbart köpläge och rekommenderar att avvakta.

Konsultbranschen har blivit mer utmanande, särskilt i Sverige, vilket påverkar Knowit negativt. Trots detta anser Börsveckan att Knowits värdering är attraktiv och ger därför ett köpråd.

Positiva framtidsutsikter

Podcastbolaget Acast visar på en stadig förbättring med hög tillväxt och ett resultat som närmar sig break-even. Med en förbättrad annonskonjunktur tror Börsveckan att Acast kan dra nytta av sin stora plattform och ger därmed ett köpråd.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Rekommendationer att avvakta

Industribolaget AQ har haft en stark aktieutveckling, men Börsveckan väljer nu att säkra vinsterna. "Vi tar det säkra före det osäkra och sänker rådet till avvakta efter kursrusningen som varit", skriver tidningen.

Verkstadsbolaget Beijer Alma har haft en stabil förvärvsresa sedan 2010 och en växande omsättning. Trots detta bedömer Börsveckan att lönsamheten behöver förbättras genom interna effektiviseringar för att försvara dagens värdering. Därför ges rådet att avvakta.

Slutligen kommenterar Börsveckan Enad Global 7, vars senaste rapport var som väntat svag. Tidningen väljer dock att behålla aktierna i sin portfölj.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen i dessa bolag och återkommer med fler analyser och rekommendationer framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Orkla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt