IPO-nytt: SLP och 4 andra spännande noteringar att hålla ögonen på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: SLP och 4 andra spännande noteringar att hålla ögonen på

IPO-nytt:

Vi har flera spännande bolag på väg mot börsen – bland annat logistikfastighetsbolaget SLP med Erik Selin som styrelseordförande, teknikgruppen Nordtech, mjukvarubolaget Orderhero samt eventuellt även amerikanska kommunikationsplattformen Discord – som bland annat svenska investmentbolaget Flat Capital har investerat i!

Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Läs mer: I  förra veckans "IPO-nytt" läser du fler nyheter om börsaktuella bolag!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2022

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2022 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPAC-bolag.

Affärsvärlden säljstämplar noteringsaktuella Bawat

Bawat Water Technologies är sent ute med sitt värmebaserade system för ballastvattenhantering men en miljardmarknad finns. Håller sig denna nyintroduktion över ytan? Detta frågar sig Affärsvärlden i en analys på onsdagen inför aktiens notering på First North den 28 mars.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om bristfällig information i prospektet.

"Det verkar vara bra personer bakom Bawat. Man kan dock konstatera att bolaget är väldigt sent ute med sin lösning för ballastvattenhantering. Marknaden är stor men det finns stora konkurrenter med konkurrerande system. Vi tror att Bawat får det svårt att slå sig in. IPO-klimatet är också dåligt för tillfället. Vi avstår denna IPO", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en tvåa i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett säljråd.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Bawat.

Teknikgruppen Nordtech tar in ytterligare drygt 1 miljard kronor - siktar på börsen om 2-3 år


Teknikgruppen Nordtech tar in ytterligare drygt en miljard kronor och förvärvar ett sjätte nischat mjukvarubolag. Målet är en börsnotering om ungefär 2-3 år, rapporterar Di Digital.

Nordtechs parter Nils Bergman beskriver bolaget som en blandning mellan finansiär som köper och förvaltar, samt en industrialist, som samlar kompetens i hur man bygger lönsamma mjukvaruföretag. Målet förklaras vara att investera i bolag med återkommande intäkter, SaaS-bolag.

Första investeringen gjordes för ungefär ett år sedan, och nu ingår sex mjukvaruföretag i portföljen. Tack vare investeringar från välkända personer, däribland Evolution-grundarna Fredrik Österberg och Jens von Bahr, har bolaget en sammanlagd köpkraft om ungefär 1,5 miljarder kronor.

"Alla har prenumerationsintäkter, ARR, som huvudsaklig intäkt. Alla växer och alla är lönsamma. De har långa kontrakt, en hög underliggande marginal och har byggt programvara med höga kundvärden", kommenterar Bergman angående vilka typer av bolag Nordtech investerar i.

Bolaget vill nå ungefär en halv miljard kronor i återkommande intäkter samt en ebita om 100-150 miljoner för att en börsnotering ska vara aktuell, avslutar Nils Bergman.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Nordtech.

Orderhero genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 21 april

Orderhero genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Teckningstiden i erbjudandet löper från 21 mars till 4 april och första handelsdag blir den 21 april.

Bolaget emitterar units, där varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Teckningskursen är 15,80 kronor per unit, vilket motsvarar 15,80 kronor per aktie. Erbjudandet omfattar 1,01 miljoner units och bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 16 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,2 miljoner kronor. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna kan bolaget i juni 2023 tillföras ytterligare 24 miljoner kronor före emissionskostnader.

Orderhero värderas före erbjudandet till 54,9 miljoner kronor. Bolaget har erhållit teckningsåtaganden på 12 miljoner kronor, motsvarande 75 procent av erbjudandet.

Orderhero har utvecklat en mjukvara som möjliggör för restauranger att bli digitala och arbeta med försäljning via digitala expresskassor och onlinebeställningar för att öka försäljningen i restaurangen. Bolaget grundades 2016.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Orderhero.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag

Logistikfastighetsbolaget SLP genomför en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm – Di rekommenderar teckna


Fastighetsbolaget SLP, Swedish Logistic Property har beslutat att genomföra en nyintroduktion av bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm med första handelsdag den 23 mars. Erik Selin är styrelseordförande i SLP.

Erbjudandet riktas till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och internationellt. Anmälningstiden i erbjudandet löper från 15 mars till 22 mars. Teckningskursen hamnar i intervallet 25,50 till 27 kronor per B-aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 3,9 till 4,1 miljarder kronor före erbjudandet.

Erbjudandet omfattar 27,78 till 29,41 miljoner nyemitterade B-aktier, vilket motsvarar ett belopp om högst 750 miljoner kronor inklusive övertilldelning. Ett antal svenska och internationella institutionella investerare, ankarinvesterare, har åtagit sig att teckna B-aktier för 480 miljoner kronor, motsvarande 64 procent av erbjudandet.

SLP:s affärsidé är att förvärva, förädla och förvalta logistikfastigheter. De övergripande målen är att generera en genomsnittlig årlig tillväxt i  substansvärdet per aktie om lägst 15 procent och en genomsnittlig årlig ökning  av förvaltningsresultatet om minst 15 procent per aktie.

SLP:s fastigheter är belägna på strategiska logistiklägen intill de stora motorvägarna från Malmö i söder till Uppsala i norr. Bolaget ägde vid årsskiftet 70 fastigheter, och hade flera pågående nybyggnadsprojekt. Fastighetsvärdet uppgick till 6,5 miljarder kronor vid årsskiftet.

Di: Därför ska du teckna SLP
”Även om 2020-talet blir mindre gynnsamt för fastighetsaktier än 2010-talet var, är SLP väl värd att teckna. En högmotiverad rutinerad vd med fokus på förvaltning och affärer borgar för en stark utveckling relativt sektorn /…/ Med Balders vd Erik Selin som styrelseordförande och Victoria Parks tidigare succé-vd Peter Strand som vd har SLP det väl förspänt”, skriver tidningen.

”Det lär inte bli någon meningsfull tilldelning och risken – eller chansen – är att aktien seglar iväg direkt från start till mindre attraktiva nivåer”, avslutar man.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för SLP.

Noteringsaktuella Tendo vill nå en procent av marknaden för exoskelett 2026

Noteringsaktuella Tendo, som tillverkar så kallade exoskelett för att hjälpa personer med nedsatt motorisk förmåga i händer, vill uppnå en procent av marknaden för exoskelett till 2026 vilket motsvarar cirka 100 miljoner kronor. Det uppgav vd Sofie Woge i en webcast med Finwire Media.

I samband med noteringen avser bolaget att ta in 18,75 miljoner kronor genom en emission av units. Vid fullteckning av teckningsoptioner (TO1) kan bolaget tillföras ytterligare 11,25 miljoner kronor. I webcasten förklarar Woge att pengarna är tänkta att räcka fram till marknadsintroduktionen som är planerad till Q1 2023.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Tendo.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Discord i samtal med banker för potentiell direktnotering

Discord, som är en populär kommunikationsplattform, intervjuar just nu investmentbanker om en börsnotering som kan ske i år. Det uppger källor till Bloomberg News.


Enligt uppgifterna överväger Discord en direktnotering då man redan är välkapitaliserade. Ett slutgiltigt beslut har dock ännu inte tagits och bolaget kan välja en traditionell börsnotering.

Discord värderades senast till 15 miljarder dollar i en finansieringsrunda på 500 miljoner dollar i september förra året. Det var betydligt högre än värderingen på 10 miljarder dollar som Microsoft ville köpa Discord för tidigare under 2021. Den affären blev emellertid aldrig av.

Svenska investmentbolaget Flat Capital köpte nyligen en post med befintliga aktier i Discord för cirka 19 miljoner kronor.

Läs hela nyheten.

Lapwall planerar genomföra en nyintroduktion på First North i Helsingfors i år

Lapwall, en finsk tillverkare av träkonstruktionselement, planerar att genomföra en nyintroduktion av bolagets aktie på First North Growth Market i Helsingfors under 2022. Det rapporterar Bloomberg News.

Erbjudandet förväntas uppgå till 5 miljoner euro och främst bestå av nyemitterade aktier.  Lapwall hade 2021 intäkter på 35,5 miljoner euro med ett ebitda-resultat på 6,1 miljoner euro.

Läs hela nyheten.

Fruktbjässe ställer in planerad börsnotering

Latinamerikanska fruktjätten Camposol lägger sin planerade börsnotering i USA i malpåse.

Företaget siktade på att ta in upp emot 450 miljoner dollar i samband med noteringen och notera aktien på NYSE. Parallellt skulle bolaget ta plats på Limabörsen.

Camposol levererar frukt till 40 länder och de flesta odlingsanläggningarna ligger i Peru, Chile, Columbia och Uruguay.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt