Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Ännu en rysk vd död – föll överbord"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Ännu en rysk vd död – föll överbord" som skrevs av Dagens PS eller "Credit Suisse: Inflationskollaps kommer att skapa kraftfullt rally" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Ännu en rysk vd död – föll överbord

Listan över högt uppsatta, ryska tjänstemän som omkommit under mystiska omständigheter har utökats ytterligare sedan en hög chef inom den ryska energisektorn rapporterats död i helgen, skriver The New York Post...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Fallet på New York-börsen tilltar

Fallet på New York-börsen tilltar. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Investmentbanken Credit Suisse förutspår ett kraftigt rally på börserna när inflationen kollapsar. Det uppger bankens chefsstrateg..

3. Credit Suisse: Inflationskollaps kommer att skapa kraftfullt rally

Investmentbanken Credit Suisse förutspår ett kraftigt rally på börserna när inflationen kollapsar. Det uppger bankens chefsstrateg för USA-marknaden Jonathan Golub i en intervju med CNBC.  Banken tror också att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. USA-inflationen högre än väntat

Konsumentpriserna i USA kom in oväntat högt för augusti - börsen vänder nedåt..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

5. Ryska lokalpolitiker kräver Putins avgång

Drygt 40 lokala förtroendevalda i Ryssland har skrivit på en namninsamling som kräver att president Vladimir Putin avgår från sitt uppdrag...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

6. Lista: Dagens insynsaffärer - The Capital Group Companies flaggar för över 5 procent i Sinch

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 13 september finner vi bland annat "The Capital Group Companies flaggar för över 5 procent i Sinch" och "Styrelseledamot i..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Dagens aktierekommendationer – Media and Games och SCA med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 13 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Redeye sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Avanzas private banking-kunder har lockats av storbolag och stukade favoriter under sommaren..

8. Aktierna som mångmiljonärerna tankade i somras

Avanzas private banking-kunder har lockats av storbolag och stukade favoriter under sommaren..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

9. Vinnare & Förlorare - Mips och Vitrolife på förlorarlistan

Stockholmsbörsen har inlett tisdagens handel i en oregelbunden tendens. I nyhetsflödet noteras en vinstvarning från Mips, Essity flaggar för nya prishöjningar, SBB lämnar guidning för 2023,  Vitrolifes vd som..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Stockholmsbörsen rasar – USA:s inflation högre än väntat

USA:s inflation var högre än väntat – och börserna världen över rasar på beskedet. Stockholmsbörsen gick från runt nollan till minus 1,7 procent vid 15.40-tiden. USA:s inflation, konsumentprisindex, uppgick..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Företrädesemission för småspararnas favorit Soltech

Medan elpriserna fortsätter stiga, ökar också efterfrågan på solenergi. Det vittnar Sveriges ledande solenergikoncern Soltech om och beskriver hur solen aldrig har varit hetare. – Alla efterfrågar solenergi...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Paretos analytiker ser köpläge i Vicore Pharma, Bioinvent och Calliditas - Di

Paretos biotech-analytiker Dan Akschutis anser att det råder "väldigt bra köpläge" i Vicore Pharma, Bioinvent och Calliditas. Det säger han i en intervju med Dagens industri. Det förstnämnda bolaget, som rusat..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Priset på gas faller i Europa och de tyska gasreserverna är nu fyllda till 88 procent. ”Vi klarar oss genom vintern”, försäkrade ..

13. Putins energikrig förlorar sin skräckeffekt

Priset på gas faller i Europa och de tyska gasreserverna är nu fyllda till 88 procent. ”Vi klarar oss genom vintern”, försäkrade  förbundskansler Olaf Scholz på tisdagen. Håller Vladimir Putins energikrig på..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Troligt att Philip Morris höjer budet på Swedish Match enligt Bloomberg-undersökning

Det ses som troligt att tobaksjätten Philip Morris höjer budet på Swedish Match, visar resultatet av en informell undersökning utförd av Bloomberg News.  Åtta av 12 tillfrågade analytiker och handlare svarade att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Investera i Credora – Energisnåla koncept för en mer hållbar livsstil

Credora är en framväxande ledare inom totalentreprenad i den gröna sektorn med utveckling av uppvärmning och energilagring för alla typer av hus. Credora utvecklar, tillverkar och levererar energisnåla koncept..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt