Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Orrön Energy rasar på börsen efter rapportbesvikelse" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Electrolux och Scandic Hotels. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Chockpriser på el att vänta: ”En stor smäll”

En elräkning i vinter på 70 000 kronor i stället för 20 000 som normalt. Det spår elmarknadsanalytikern Christian Holtz för villor i Stockholmsområdet. Vad kan man göra för att få ner kostnaden?..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Sommarens börsraket Orrön Energy rasar på börsen efter att kvartalsrapporten visat att utgifterna är betydligt högre än analyshuset..

3. Orrön Energy rasar på börsen efter rapportbesvikelse

Sommarens börsraket Orrön Energy rasar på börsen efter att kvartalsrapporten visat att utgifterna är betydligt högre än analyshuset Pareto trott, rapporterar Dagens industri. Orrön Energy har varit sommarens..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Hernhag: Tre defensiva favoriter

Och aktierna han ökat i under sommaren..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Calliditas kan bli ensamma på marknaden efter trevande resultat hos konkurrent

Häromdagen släppte Calliditas sektorkollega Travere resultat för sin kandidat mot IgA-nefrit-sjukdomen FSGS, som inte stödde en ansökan om accelererat godkännande hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Storytel stiger efter rapport

Stockholmsbörsen stiger under förmiddagen. Bland vinnarna finns ljudboksspecialisten Storytel som släppt sin rapport.  Efter 21 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,04 procent till 2 021,71. Indexet har under..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Ilija Batljan: Näringslivet är som ett hajstim

Kritiker anser att det kan bli dyrt för skattebetalarna att privatisera välfärdsbyggnader och menar att Kommunpolitiker som funderar på att sälja till Ilija Batljan bör se upp. Genom att köpa upp och privatisera..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

\u0022Näringslivet är som ett hajstim. När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.\u0022..

8. "Jag tror inte på den socialistiska utopin att staten ska äga allt"

\u0022Näringslivet är som ett hajstim. När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.\u0022 Det säger SBB:s grundare och vd Ilija Batljan i en intervju med DN...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

9. Veckans 8 mest sedda börsvideos –"Trading Direkt 2022-08-02 | Börsnyheter, Teknisk analys samt intervju med Mikael Sandbladh" toppar

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "Trading Direkt 2022-08-02 | Börsnyheter, Teknisk analys samt..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. Aktieägarna godkände Teslas aktiesplit

Vid gårdagens stämma godkände Teslas aktieägare en aktiesplit om 3:1, vilket innebär att varje aktie delas upp i tre nya. Det skriver Wall Street Journal och Reuters. Inför stämman hade Sjunde AP-fonden, som är..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Börsexperter: Blås inte faran över

Juli bjöd på en kraftig uppstuds på börserna. Även augusti har börjat bra. Men att vändningen är här är långt ifrån säkert, enligt börsexperterna...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Peter Malmqvist tror på ytterligare stora nedgångar för börsen - Di

Börsveteranen Peter Malmqvist ser säljlägen efter marknadsrallyt i juli, och menar att den rådande situationen kan jämföras med hur det såg ut under finanskrisen. Det säger han i en intervju med Dagens industri...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk uttalade sig på bolagets årsstämma att han spår en mild recession, som kommer att vara i cirka..

13. Elon Musk spår mild recession i runt 18 månader

Elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk uttalade sig på bolagets årsstämma att han spår en mild recession, som kommer att vara i cirka 18 månader. Han aviserade även att bolaget kan använda en del av kassan till..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Dagens aktierekommendationer – Novo Nordisk och Twitter med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: OP Corporate Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Putin förbjuder västerländska investerare att sälja "viktiga" innehav

Ryssland har förbjudit investerare från så kallade ovänliga länder att sälja aktier i viktiga energiprojekt och banker fram till slutet av året, vilket ökar pressen i sanktionerna mot väst...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt