Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Orrön Energy rasar på börsen efter rapportbesvikelse" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Electrolux och Scandic Hotels. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Chockpriser på el att vänta: ”En stor smäll”

En elräkning i vinter på 70 000 kronor i stället för 20 000 som normalt. Det spår elmarknadsanalytikern Christian Holtz för villor i Stockholmsområdet. Vad kan man göra för att få ner kostnaden?..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Sommarens börsraket Orrön Energy rasar på börsen efter att kvartalsrapporten visat att utgifterna är betydligt högre än analyshuset..

3. Orrön Energy rasar på börsen efter rapportbesvikelse

Sommarens börsraket Orrön Energy rasar på börsen efter att kvartalsrapporten visat att utgifterna är betydligt högre än analyshuset Pareto trott, rapporterar Dagens industri. Orrön Energy har varit sommarens..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Hernhag: Tre defensiva favoriter

Och aktierna han ökat i under sommaren..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Calliditas kan bli ensamma på marknaden efter trevande resultat hos konkurrent

Häromdagen släppte Calliditas sektorkollega Travere resultat för sin kandidat mot IgA-nefrit-sjukdomen FSGS, som inte stödde en ansökan om accelererat godkännande hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Storytel stiger efter rapport

Stockholmsbörsen stiger under förmiddagen. Bland vinnarna finns ljudboksspecialisten Storytel som släppt sin rapport.  Efter 21 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,04 procent till 2 021,71. Indexet har under..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Ilija Batljan: Näringslivet är som ett hajstim

Kritiker anser att det kan bli dyrt för skattebetalarna att privatisera välfärdsbyggnader och menar att Kommunpolitiker som funderar på att sälja till Ilija Batljan bör se upp. Genom att köpa upp och privatisera..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

\u0022Näringslivet är som ett hajstim. När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.\u0022..

8. "Jag tror inte på den socialistiska utopin att staten ska äga allt"

\u0022Näringslivet är som ett hajstim. När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.\u0022 Det säger SBB:s grundare och vd Ilija Batljan i en intervju med DN...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

9. Veckans 8 mest sedda börsvideos –"Trading Direkt 2022-08-02 | Börsnyheter, Teknisk analys samt intervju med Mikael Sandbladh" toppar

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "Trading Direkt 2022-08-02 | Börsnyheter, Teknisk analys samt..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. Aktieägarna godkände Teslas aktiesplit

Vid gårdagens stämma godkände Teslas aktieägare en aktiesplit om 3:1, vilket innebär att varje aktie delas upp i tre nya. Det skriver Wall Street Journal och Reuters. Inför stämman hade Sjunde AP-fonden, som är..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Börsexperter: Blås inte faran över

Juli bjöd på en kraftig uppstuds på börserna. Även augusti har börjat bra. Men att vändningen är här är långt ifrån säkert, enligt börsexperterna...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Peter Malmqvist tror på ytterligare stora nedgångar för börsen - Di

Börsveteranen Peter Malmqvist ser säljlägen efter marknadsrallyt i juli, och menar att den rådande situationen kan jämföras med hur det såg ut under finanskrisen. Det säger han i en intervju med Dagens industri...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk uttalade sig på bolagets årsstämma att han spår en mild recession, som kommer att vara i cirka..

13. Elon Musk spår mild recession i runt 18 månader

Elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk uttalade sig på bolagets årsstämma att han spår en mild recession, som kommer att vara i cirka 18 månader. Han aviserade även att bolaget kan använda en del av kassan till..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Dagens aktierekommendationer – Novo Nordisk och Twitter med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: OP Corporate Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Putin förbjuder västerländska investerare att sälja "viktiga" innehav

Ryssland har förbjudit investerare från så kallade ovänliga länder att sälja aktier i viktiga energiprojekt och banker fram till slutet av året, vilket ökar pressen i sanktionerna mot väst...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.