Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "De mest blankade aktierna – Fastighetsbolag toppar listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "De mest blankade aktierna – Fastighetsbolag toppar listan" som skrevs av Finanstid eller "IPO-kollen: Succédebut för Polestar på midsommarafton" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. De mest blankade aktierna – Fastighetsbolag toppar listan

Finansinspektionens blankningslista per 2022-06-27 visar på att Samhällsbyggnadsbolaget i Norden nu är det bolaget där störst andel av kapitalet är blankat. I listan nedan syns de 20 bolag där..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

2. Veckans TA – Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, Lundin Mining & Boliden

Veckans TA – v26 2022-06-27 Hoppas alla har haft en härligt midsommarhelg! Nu börjar en ny börsvecka och som alltid tittar vi på den tekniska biten för några bolag. I detta avsnitt tittar vi närmare på..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

Elbilstillverkaren Polestar gjorde succédebut via spac-notering på midsommarafton. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på..

3. IPO-kollen: Succédebut för Polestar på midsommarafton

Elbilstillverkaren Polestar gjorde succédebut via spac-notering på midsommarafton. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - Oncopeptides rusar medan Immunovia rasar

Stockholmsbörsen har öppnat med rejäla uppgångar på måndagen då marknaden tar igen positiva omvärldsbörser på fredagen då Sverige firade midsommar.  Efter runt 45 minuters handel var OMXS30-indexet upp 3,12..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Börsveckan: Två aktier att köpa

Börsveckan: Två aktier att köpa. ... och fem att avvakta med..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Stockholmsbörsen väntas lyfta rejält i dag

I USA är börsvibbarna fortsatt positiva efter förra veckans uppstuds och det väntas spilla över på Stockholmsbörsen i dag, måndag. Aktieterminerna stiger under måndagsmorgonen på Wall Street i USA efter förra..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Polestar rusade under första handeldagen

Elbilstillverkaren Polestar, som har Volvo Cars som delägare, gick starkt i börsdebuten i USA på midsommarafton.  Aktien stängde på 13 dollar, vilket innebär en uppgång på 15,8 procent jämfört med sista..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Kinesiska elbilstillverkaren Nio har satt nya kursrekord på börserna i Hongkong och Singapore under måndagen. Det rapporterar..

8. Nios aktie sätter nya rekord i Hongkong och Singapore

Kinesiska elbilstillverkaren Nio har satt nya kursrekord på börserna i Hongkong och Singapore under måndagen. Det rapporterar Marketwatch. Bolaget är också listat i USA. Bakom uppgången ligger förväntningar om..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Börsveckan ger köpråd för Astra Zeneca och Lindab

Börsveckan ger köpråd för Astra Zeneca och Lindab i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Orion, Addlife, Elekta, Troax och Cint. Läkemedelsbolaget Astra Zeneca hade ett svagt 2020, men desto..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Nato planerar enorm upprustning mot Ryssland

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har nu meddelat om flera beslut som innebär en rejäl upprustning mot Rysslands invasion av Ukraina.  Jens Stoltenberg meddelar att Nato planerar en enorm upprustning mot..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Spara rätt – och bli en vinnare på inflationen

Det finns bolag och branscher som går bättre än andra vid stigande inflation. SvD tipsar om hur du bäst kan investera sparpengarna när inflationen stiger – och om vad du nog bör undvika...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Oncopeptides rusar på EU-besked

Oncopeptides aktie fick en rejäl skjuts under måndagen och ökade som mest med 94 procent, efter att den europeiska läkemedelsmyndigheten EMAs kommitté för humanläkemedel, CHMP, enhälligt antagit en..

En nyhet från Biostock som du kan ta del av här.

13. Här har priserna på fritidshus ökat mest

Fritidshusen har blivit allt dyrare de senaste två åren...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

14. Ryssland missar betalning – sanktionerna stoppar pengarna

Ryssland kunde inte betala 100 miljoner dollar på sin utlandsskuld på söndagen. På grund av sanktionerna sitter pengarna fast, och Rysslands finansminister kallar det ”en fars”.  I går, söndag, var deadline..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Bedrägerierna har blivit för många – nu slopa flera handlare Swish

Bedrägerierna har blivit för många – nu slopa flera handlare Swish. Fejkapp sprids på sociala medier. Men det finns lösningar...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AddLife

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt