Börsveckan ger köpråd för Astra Zeneca och Lindab
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Astra Zeneca och Lindab

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Astra Zeneca och Lindab i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Orion, Addlife, Elekta, Troax och Cint.

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca hade ett svagt 2020, men desto bättre 2021 och på den vägen har det fortsatt i år. "Fina defensiva kvaliteter, solida finanser, god underliggande tillväxt och låg prislapp gör att vi trycker på köpknappen", skriver Börsveckan.

Det finska läkemedelsbolaget Orion är verkligen en "Jack of all trades", med en drös mindre preparat, generika, veterinärmedicin, OTC-produkter, kontraktstillverkning och mycket mer. Det är en kul mix, men aktien är dyr, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Addlife var en av de stora coronavinnarna när bolagets diagnostikprodukter sålde som smör. Nu, i efterdyningarna av pandemin, minskar den organiska tillväxten. Värderingen är hög och Börsveckan väljer att avvakta.

Elekta har en stark marknadsposition inom strålknivar, men bolaget möter tuffa tider och tidningen ger rådet avvakta.

Maskinskyddsbolaget Troax, som har Latour som storägare, har alltid värderats högt. Aktien har rasat i år, men är ändå inte billig. "Uppsidan känns rätt klen på nuvarande kursnivåer och vi avvaktar", skriver Börsveckan.

Ventilationsbolaget Lindab har halverats på börsen i år, givet en skakig byggmarknad och kraftigt stigande kostnader. Tidningen bedömer att värderingen är attraktiv och det är även positivt att insiders köpt aktier i vår, vilket resulterar i ett köpråd.

Cint lockar med hög tillväxt och förvärvet av amerikanska Lucid kan lyfta bolaget under 2023. Värderingen är dock relativt hög och Börsveckan väljer därför att avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AddLife

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt