Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Astra Zeneca och Lindab

Börsveckan ger köpråd för Astra Zeneca och Lindab i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Orion, Addlife, Elekta, Troax och Cint.

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca hade ett svagt 2020, men desto bättre 2021 och på den vägen har det fortsatt i år. "Fina defensiva kvaliteter, solida finanser, god underliggande tillväxt och låg prislapp gör att vi trycker på köpknappen", skriver Börsveckan.

Det finska läkemedelsbolaget Orion är verkligen en "Jack of all trades", med en drös mindre preparat, generika, veterinärmedicin, OTC-produkter, kontraktstillverkning och mycket mer. Det är en kul mix, men aktien är dyr, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Addlife var en av de stora coronavinnarna när bolagets diagnostikprodukter sålde som smör. Nu, i efterdyningarna av pandemin, minskar den organiska tillväxten. Värderingen är hög och Börsveckan väljer att avvakta.

Elekta har en stark marknadsposition inom strålknivar, men bolaget möter tuffa tider och tidningen ger rådet avvakta.

Maskinskyddsbolaget Troax, som har Latour som storägare, har alltid värderats högt. Aktien har rasat i år, men är ändå inte billig. "Uppsidan känns rätt klen på nuvarande kursnivåer och vi avvaktar", skriver Börsveckan.

Ventilationsbolaget Lindab har halverats på börsen i år, givet en skakig byggmarknad och kraftigt stigande kostnader. Tidningen bedömer att värderingen är attraktiv och det är även positivt att insiders köpt aktier i vår, vilket resulterar i ett köpråd.

Cint lockar med hög tillväxt och förvärvet av amerikanska Lucid kan lyfta bolaget under 2023. Värderingen är dock relativt hög och Börsveckan väljer därför att avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt