Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lista:

Lista: Dagens insynsaffärer - Elon Musk kan behöva sälja ytterligare Tesla-aktier för att finansiera köpet av Twitter - FT

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 18 januari finner vi bland annat "Elon Musk kan behöva sälja ytterligare Tesla-aktier för att finansiera köpet av Twitter - FT" och "Storägaren i Copperstone Resources har flyttat aktier, inte sålt (uppdatering)".

Nedan finner du ett urval av de mest uppmärksammade av dagens insynsaffärer.

1. Elon Musk kan behöva sälja ytterligare Tesla-aktier för att finansiera köpet av Twitter - FT

Notan för Elon Musks köp av Twitter är på väg att betalas, och miljardären står inför obehagliga alternativ för företagets enorma skuldsättning, allt från konkursförfarande till en ny kostsam försäljning av Tesla-aktier. Det uppger tre insatta källor..

Hela nyheten om Tesla kan du kan ta del av här.

2. Storägaren i Copperstone Resources har flyttat aktier, inte sålt (uppdatering)

(Uppdatering: ny rubrik, tillägg andra stycket) Storägaren Tomeqt Private har den 16 januari sålt 86,96 miljoner B-aktier i gruvbolaget Copperstone Resources. Aktierna såldes till kursen 1,29 kronor per aktie, en affär på 112,2 miljoner kronor. Affären gjordes..

Hela nyheten om Copperstone kan du kan ta del av här.

3. Storägaren Tomeqt säljer aktier i Copperstone Resources för 112 miljoner kronor

Storägaren Tomeqt Private har den 16 januari sålt 86,96 miljoner B-aktier i gruvbolaget Copperstone Resources. Aktierna såldes till kursen 1,29 kronor per aktie, en affär på 112,2 miljoner kronor. Affären gjordes utanför handelsplats. Det framgår av..

Hela nyheten om Copperstone kan du kan ta del av här.

4. Humbles operativa chef Noel Abdayem köper aktier för 0,9 miljoner kronor

Noel Abdayem har den 18 januari köpt 81 339 aktier i foodtechbolaget Humble där han är vice vd och operativ chef. Aktierna köptes till kursen 10,77 kronor per aktie, en affär på 875 500 kronor. Affären gjordes på First North. Det framgår av Finansinspektionens..

Hela nyheten om Humble Group kan du kan ta del av här.

5. Cessatech emitterar teckningsoptioner i incitamentsprogram

Forskningsbolaget Cessatechs styrelse har beslutat att emittera 1,13 miljoner teckningsoptioner  som ett incitamentsprogram till vd och styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande...

Hela nyheten om Cessatech kan du kan ta del av här.

Lista: Dagens rapporterade insynsaffärer

Nedan listar vi ett urval av dagens inrapporterade insynstransaktioner. På vår sida Insynskollen hämtar vi all rapporterad insynshandel direkt från insynsregistret hos Finansinspektionen. Här kan du enkelt och smidigt söka fram all insynshandel på bolag eller person.

AktieTypAnmälningsskyldigSumma
SynAct PharmaTeckningJames Knight4 848 495 SEK
Atrium LjungbergFörvärvAndreas Lars Erik Malmsäter1 002 500 SEK
SynAct PharmaTeckningTorbjörn Bjerke961 223 SEK
Humble GroupFörvärvNoel Abdayem875 655 SEK
MAG InteractiveFörvärvNMO Invest AB413 000 SEK
AcarixFörvärvHelen Cecilia Ljungdahl Round250 000 SEK
AcarixTilldelningHelen Cecilia Ljungdahl Round210 000 SEK
MycronicAvyttringJörgen Lundberg183 120 SEK
Modern EkonomiFörvärvECIT INT HOLDING AS108 601 SEK
AegirBioLösen ökningFredrik Häglund85 511 SEK
ZoomabilityFörvärvPehr-Johan Fager75 000 SEK
ZoomabilityFörvärvAreBe Group AB60 000 SEK
SileonFörvärvTomas Bromander41 216 SEK
Newbury PharmaceuticalsFörvärvAndrea Karnitschky5 400 EUR
SileonFörvärvTomas Bromander20 SEK

Ladda ner Börskollens smidiga app och få automatisk pushnotis vid nya insynsaffärer

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Acarix

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.