Spöa inflationen: Köp dessa 10 stabila utdelningshöjare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spöa inflationen: Köp dessa 10 stabila utdelningshöjare

Spöa

Att investera i aktier med en historik av stabil utdelningsökning kan vara ett effektivt sätt att skydda sig mot inflation. Det är budskapet i Dagens industri's senaste uppdatering av sin "trissportfölj", en samling aktier med hög direktavkastning vars målsättning är att generera upp till 25 000 kronor i månaden i utdelning.

Investeringsstrategin med stabila utdelningshöjare har visat sig vara effektiv för att kompensera för inflation, något som även bekräftats av investeringsgurun Warren Buffett och hans före detta partner Charlie Munger som i veckan dessvärre avled vid 99-års ålder.

En framgångsrik strategi

Di:s utdelningsportfölj, som nu är i sin sjunde uppdatering, har visat sig vara en framgångsrik strategi för att generera passiv inkomst. Nio av tio aktier i portföljen har höjt sina utdelningar det senaste året, och det förväntas fortsätta under våren. Portföljen har också gjort det den sattes att göra – levererat stabilt högre utdelningar, trots några tillfälliga dikeskörningar.

Detta skriver Dagens industri om.

10 utdelningsfavoriterna just nu

I samband med årets uppdatering av portföljen väljer tidningen att göra ett byte. Kredithanteringsbolaget Intrum, som kämpar med en hög skuldsättning och som har meddelat att utdelningen väntas ställas in för räkenskapsåret 2023, ersätts av Handelsbanken.

Förväntningarna inför våren pekar på att den genomsnittliga direktavkastningen i portföljen ligger på 4,5 procent, med bolag som Handelsbanken, Cibus och Tele2 som förväntas leverera direktavkastningar på runt 8-9 procent. Den genomsnittliga förväntade utdelningsökningen för portföljen ligger på 10 procent.

Analysprognoser antyder att alla bolag i portföljen, förutom Axfood, kommer att höja sin utdelning under våren. Trots detta bedömer Di att chansen är stor att även Axfood kommer att höja sin utdelning, med tanke på att bolagets vinst förväntas öka och att skuldsättningen är moderat.

  • Handelsbanken
  • Cibus
  • Tele2
  • Whilborgs
  • Axfood
  • Atrium Ljungberg
  • ABB
  • Astra Zeneca
  • Assa Abloy
  • Atlas Copco

Läs även: På jakt efter stabila utdelningsaktier? 12 tips från experterna och Utdelningstoppen: Dessa 12 storbolag väntas ge över 5 % direktavkastning 2024

Tips: Om du vill fördjupa dig ytterligare kring utdelningsaktier som investeringstema rekommenderar vi vår stora guide Bästa utdelningsaktierna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt