Nyhet

ABN

ABN Amro ökar vinsten mer än väntat i Q1

Nederländska bankjätten ABN Amro redovisar ökande intäkter under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoresultatet vände till positivt och var bättre än förväntat.

De totala intäkterna uppgick till 1 933 miljoner euro (1 847).

Räntenettot uppgick till 1 310 miljoner euro, i linje med förväntningarna.

Rörelsekostnaderna uppgick till 1 508 miljoner euro (1 843).

Rörelseresultatet blev 425 miljoner euro (4).

Nettoresultatet blev 295 miljoner euro (-54), väntat var 259 miljoner euro.

ABN Amro förväntar sig nu att räntenettot för helåret hamnar i övre delen av prognosintervallet 5,0-5,1 miljarder euro, innan det "bottnar" under första halvåret 2023.

ABN Amro kommenterar också exponeringen mot Ryssland. Den är relativt liten på cirka 45 miljoner euro vilket gör att risken istället finns på den indirekta sidan där kriget påverkar bankens kunder genom högre livsmedelspriser, försörjningsstörningar och sanktioner.


ABN Amro, MEURQ1-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2021
Intäkter1 9331 847
Räntenetto1 310
Rörelsekostnader1 5081 843
Rörelseresultat4254
Nettoresultat29525913,9%-54
Konsensusdata från bolaget

http://media.finwire.com/media/FWM0074AAF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ABN AMRO Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ABN AMRO Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt