Nyhet

Acconeer

Acconeer ökar omsättningen - men fortsätter visa förlust

Radarsensorbolaget Acconeer har haft en kraftigt ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Under samma period ökade rörelseförlusten också rätt kraftigt.

Omsättningen steg 34,7 procent till 10,1 miljoner kronor (7,5). Bristen på komponenter sägs ha lett till att kunder inte kunnat producera i planerad takt även om Acconeer har kunnat leverera sensorer.

Rörelseresultatet blev -13,8 miljoner kronor (-11,9). Kostnaderna steg med 30 procent till huvudsakligen följd av ökade kostnader för forskning och utveckling.

Inga direkta effekter ses från Rysslands invasion av Ukraina, men det skulle kunna ha indirekta effekter.

Resultatet före och efter skatt var -13,9 miljoner kronor (-11,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,54 kronor (-0,51).

- Försäljningen av utvärderingskit ger en fingervisning om det stora intresse som finns för vår sensor och är en viktig indikator för potentialen av framtida produktlanseringar. Försäljningen av utvärderingskit fortsätter att vara stark även i första kvartalet (398) och i linje med målsättningen att sälja mer än 3 EVK per dag i snitt, kommenterar vd Lars Lindell.

Acconeer, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning10,17,534,7%
Rörelseresultat-13,8-11,9
Resultat före skatt-13,9-11,9
Nettoresultat-13,9-11,9
Resultat per aktie, kronor-0,54-0,51


http://media.finwire.com/media/FWS0072B72-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acconeer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acconeer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt