Nyhet

Acconeer

Acconeer ökar omsättningen och redovisar små resultatförändringar

Radarsensorbolaget Acconeer ökade omsättningen och redovisade små förändringar av resultatet i det andra kvartalet.

Omsättningen steg 42,1 procent till 10,8 miljoner kronor (7,6). Bruttomarginalen avseende försäljning av varor uppgick till 62 procent (72).

Resultatet efter skatt blev -12,2 miljoner kronor (-11,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,47 kronor (-0,50).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -10,0 miljoner kronor (-9,4).

- Den viktigaste nyheten i andra kvartalet var att vi levererade utvärderingskit för vår nya radarsensor A121 till distributörer, som sedan har börjat sälja det till kunder för utvärdering och produktutveckling. Nu ser vi fram emot att se hur den kommer tas emot av marknaden. Utöver det gjorde vi återigen ett starkt kvartal, med ett nytt rekord för antal sålda sensorer och hela 12 nya kundlanseringar, säger vd, Lars Lindell.


Acconeer, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning10,87,642,1%
Nettoresultat-12,2-11,7
Resultat per aktie, kronor-0,47-0,50
Kassaflöde från löpande verksamhet-10,0-9,4


http://media.finwire.com/media/FWS0078165-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acconeer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acconeer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt