Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Acosense får order från bruk i mellansverige

Instrumentföretaget Acosense har fått en ordet från ett pappers- och massabruk i västra Svealand där målsättningen är att detektera inblandning av kortfiber i långfibern från massatorn till pappersmaskin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kunden har valt att gå på Acosense licensmodell varför affären på kort sikt kommer ha en mindre omsättningspåverkan.

Acosense skriver att det idag inte finns någon aktör som kontinuerligt kan mäta förändringar i fiberlängd och att dagens teknik kräver att man löpande tar ut fysiska prover.

"Dessa analysatorer är oerhört kostsamma vilket gör att man ofta får använda en och samma analysator på flera linjer samtidigt. Givet att Acosense har ett instrument som kontinuerligt kan mäta förändringar över dygnets alla 24 timmar, utan att behöva ta fysiska prover, har en ansats gjorts för att förenkla denna analysprocess", skriver bolaget.

- Jag är mycket glad över att kunna meddela att vi nu adderat ytterligare en kund till vår kundportfölj samt för att applikationsområdet "fibermätning" nu lämnat labbstadiet. För berörda kunder är det av ytterst vikt att ha bra kontroll över detta processteg då det finns risk för att för mycket kortfiber kan leda till kostsamma konsekvenser så som dålig kvalité och i värsta fall banbrott, och givet att vår teknik kan analysera processteget på ett helt nytt sätt så finns det för oss på Acosense här en enorm framtida potential, säger Karl Nilsson, vd Acosense.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acosense

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acosense

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt