Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Acosense

Acosense ökar förlusten i Q1

Instrumentföretaget Acosense redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt steg även rörelseförlusten under perioden.

Omsättningen uppgick till 0,4 miljoner kronor (0,0).

"2022 startade med bra fart och flera uppföljningsorders. Bland annat fick vi order på två instrument från en ny kund, den första på den tyska marknaden. Det intensifierade försäljningsarbetet från hösten 2021 har gett resultat och gjort att orderläget ser bättre ut än på länge. Intäkterna fortsatte att öka som ett resultat av vår nya affärsmodell som implementerades under förra året", kommenterar vd Karl Nilsson.

Rörelseresultatet blev -3,0 miljoner kronor (-0,9). Det negativa resultatet är till stor del kopplat till kostnader för teknikutvecklingen. Men den största anledningen till att resultatet är lägre än jämförelseperioden är att bidraget hänförligt till H2020-projektet har arbetats upp till fullo, enligt bolaget.

Resultatet efter skatt blev -3,1 miljoner kronor (-0,9), och per aktie 0,10 kronor (-0,04).

Likvida medel uppgick till 6,2 miljoner kronor (10,7).

Acosense, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning0,40,0
Rörelseresultat-3,0-0,9
Nettoresultat-3,1-0,9
Resultat per aktie, kronor0,10-0,04
Likvida medel6,210,7-42,1%


http://media.finwire.com/media/FWS007480F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acosense

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acosense

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt