Aktiespararen ger köpråd för Millicom, Lindab och Academedia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararen ger köpråd för Millicom, Lindab och Academedia

Aktiespararen

Aktiespararen rekommenderar köpa av Millicom, Lindab och Academedia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Humble, Powercell och Hexatronic.

Den tilltufsade mobiloperatören Millicom snyggas upp, vilket väcker intresset för bolaget till liv. Aktien är lågt värderad och en företrädesemission är planerad. Bolaget är en uppköpskandidat. Risker finns men aktien är köpvärd, anser Aktiespararen.

Förvärsintensiva foodtechbolaget Humble är svårt att utvärdera då historiken fattas och prognoserna är gissningar. Insiders köper aktier och utsikterna för 2022 är goda. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Ventilationsbolaget Lindab går igenom en spännande förvandling. Bolaget värderas visserligen högt, men här kan finnas mer att ge. Aktiespararen köper aktien upp till en kurs på 330 kronor för att lägga i portföjen och åka med på resan i några år.

Bränslecellbolaget Powercells aktie är en perfekt storm för den investeraren i grön tillväxt. Värderingen är dock, trots ett stadigt kursfall de senaste åren, oaptitligt hög. Frågetecknen är helt enkelt för många för att aktien ska gå att rekommendera annat än som en lottsedel, bedömer Aktiespararen och ger rådet avvakta.

Academedia är norra Europas största utbildningsbolag. Aktien har fallit med 40 procent sedan april 2021. Bolaget går bra, men den politiska risken har tyngt aktien. "För den riskvilliga investeraren kan en ingång på dagens nivåer bli en god investering under det kommande året då aktien i dagsläget ses som köpvärd upp till cirka 75 kronor", skriver tidningen och ger köpråd.

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronics aktie rusade på börsen i fjol, men bolaget ser nu ut att behöva överträffa förväntningarna igen för att växa in i värderingen. Aktiespararen är hoppfulla men väljer att avvakta med aktien och inväntar bokslutet den 24 februari.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AcadeMedia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt