Nyhet

Aktiespararen

Aktiespararen ger köpråd för Millicom, Lindab och Academedia

Aktiespararen rekommenderar köpa av Millicom, Lindab och Academedia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Humble, Powercell och Hexatronic.

Den tilltufsade mobiloperatören Millicom snyggas upp, vilket väcker intresset för bolaget till liv. Aktien är lågt värderad och en företrädesemission är planerad. Bolaget är en uppköpskandidat. Risker finns men aktien är köpvärd, anser Aktiespararen.

Förvärsintensiva foodtechbolaget Humble är svårt att utvärdera då historiken fattas och prognoserna är gissningar. Insiders köper aktier och utsikterna för 2022 är goda. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Ventilationsbolaget Lindab går igenom en spännande förvandling. Bolaget värderas visserligen högt, men här kan finnas mer att ge. Aktiespararen köper aktien upp till en kurs på 330 kronor för att lägga i portföjen och åka med på resan i några år.

Bränslecellbolaget Powercells aktie är en perfekt storm för den investeraren i grön tillväxt. Värderingen är dock, trots ett stadigt kursfall de senaste åren, oaptitligt hög. Frågetecknen är helt enkelt för många för att aktien ska gå att rekommendera annat än som en lottsedel, bedömer Aktiespararen och ger rådet avvakta.

Academedia är norra Europas största utbildningsbolag. Aktien har fallit med 40 procent sedan april 2021. Bolaget går bra, men den politiska risken har tyngt aktien. "För den riskvilliga investeraren kan en ingång på dagens nivåer bli en god investering under det kommande året då aktien i dagsläget ses som köpvärd upp till cirka 75 kronor", skriver tidningen och ger köpråd.

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronics aktie rusade på börsen i fjol, men bolaget ser nu ut att behöva överträffa förväntningarna igen för att växa in i värderingen. Aktiespararen är hoppfulla men väljer att avvakta med aktien och inväntar bokslutet den 24 februari.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt