Nyhet

Allianz avsätter ytterligare 1,9 miljarder euro för kollapsade fonder

Tyska försäkringsjätten Allianz kommer att göra ytterligare avsättningar på 1,9 miljarder euro för att täcka potentiella böter i USA över kollapsen av dess investeringsfonder i början av pandemin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beloppet kommer inkluderas i Q1-siffrorna och påverka nettoresultatet negativt med 1,6 miljarder euro. Det innebär att bolaget kommer göra en nettovinst på bara 600 miljoner euro under perioden, jämfört med väntade 1,9 miljarder euro enligt analytikerna.

Allianz rörelseresultat för perioden kommer uppgå till 3,2 miljarder euro. Bolaget har tidigare i år avsatt 3,7 miljarder euro, vilket lyfter den totala summan till 5,6 miljarder euro. Investerarna i fonderna kräver sedan tidigare bolaget på 6 miljarder euro i skadeståndsersättning.

https://www.allianz.com/en/investor_relations/announcements/ir_announcements/220511.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Allianz

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Allianz

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt