Nyhet

AQ

AQ Group minskade vinsten i Q1

Verkstadsbolaget AQ Group redovisar en ökad omsättning men lägre vinst under det första kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg 25,9 procent till 1 646 miljoner kronor (1 307).

"Vi har under kvartalet lyckats bättre än föregående kvartal med att leverera ut fler produkter till våra kunder. Vi har fortfarande ledig produktionskapacitet i vissa fabriker men begränsas fortfarande av tillgången på komponenter i framför allt våra affärsområden Elskåp, Systemprodukter och Kablage", kommenterar vd James Ahrgren.

Rörelseresultatet blev 113 miljoner kronor (121), med en rörelsemarginal på 6,9 procent (9,3).

Resultatet efter skatt blev 93 miljoner kronor (109), och per aktie 5,04 kronor (5,89).

"Vår vinst i första kvartalet minskar och vi ligger under vår målsättning om en vinst före skatt på 8 procent. Det är vi inte nöjda med. Vi behöver arbeta hårdare med att föra över ökade kostnader för råvaror, energi, löner och transporter till våra kunder. Vi har nu börjat arbeta mer proaktivt och ser över våra större kundavtal för att snabbare kunna justera priser i dessa tider av stark inflation", säger James Ahrgren.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 44 miljoner kronor (160).

AQ Group, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning1 6461 30725,9%
Rörelseresultat113121-6,6%
Rörelsemarginal6,9%9,3%
Nettoresultat93109-14,7%
Resultat per aktie, kronor5,045,89-14,4%
Kassaflöde från löpande verksamhet44160-72,5%


http://media.finwire.com/media/FWM0072A0F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AQ Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AQ Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt