Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aros

Aros Bostadsutveckling ökar omsättning och vinst under tredje kvartalet

Aros Bostadsutveckling redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Intäkterna steg till 360,8 miljoner kronor (89,4). Bruttomarginalen var 13,4 procent (35,9).

Rörelseresultatet blev 25,9 miljoner kronor (13,9), med en rörelsemarginal på 7,2 procent (15,5).

Resultatet efter skatt blev 25,1 miljoner kronor (13,2). Resultat per aktie hamnade på 0,66 kronor (0,35). Samtliga siffror är enligt segmentsredovisning.

Enligt IFRS var intäkterna 11,2 miljoner kronor (10,7) och rörelseresultatet -4 miljoner (1,8).

Antal sålda bostäder under perioden uppgick till 21 stycken (314).

"Marknadsförutsättningarna har snabbt förändrats under det tredje kvartalet. Höga energipriser, stigande inflation och räntor samt en fortsatt osäkerhet kring det geopolitiska läget i Europa har satt bostadsmarknaden under press. Utbudet av nyproducerade bostäder på våra marknader är på historiskt låga nivåer och det långsiktiga behovet av välplanerade bostäder är stort, men ett mer ansträngt privatekonomiskt läge hos våra kunder påverkar efterfrågan på kort sikt", skriver vd Magnus Andersson i rapporten.

Aros Bostadsutveckling-chefen skriver att bolagets utveckling sker i linje med plan. Han ser de långsiktiga förutsättningarna som fortsatt goda.

"Aros Bostad har hanterat marknadsnedgångar tidigare och jag är övertygad om att vi, med en attraktiv portfölj av projekt och byggrätter i unika lägen, historiskt hög försäljningsgrad, stabil finansiering och en kompetent och erfaren organisation, är väl rustade att hantera osäkerheterna framöver."

Aros Bostadsutveckling, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning360,889,4303,6%
Rörelseresultat25,913,986,3%
Rörelsemarginal7,2%15,5%
Nettoresultat25,113,290,2%
Resultat per aktie, kronor0,660,3588,6%


http://media.finwire.com/media/FWS007ECBC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aros Bostadsutveckling

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt