Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aros Bostadsutvecklings vd spår nedgång i byggpriser efter årsskiftet

Aros Bostadsutveckling presenterade nyligen idag Stora Aktiedagen i Stockholm, som anordnas av Aktiespararna.

Bolaget har till skillnad från sektorkollegor inga tillväxtorienterade mål, vilket vd
Magnus Andersson ger mer färg kring.

- Vi har haft en kraftig tillväxresa och nu ska vi framförallt prioritera lönsamhet. Vi vet att det här är en väldigt cyklisk bransch och att vi måste vara varsamma med det kapital vi har, förklarar Andersson och lyfter fram att lönsamhetsfokuset är särskilt viktigt i den turbulenta makromiljö som råder.

Nyproduktionspriserna steg under pandemin och i spåren av kriget i Ukraina har priserna ökat ytterligare. Aros-chefen ser dock tecken på att prisökningarna börjar plana ut och lyfter fram en prognos att nästan 30 procent av byggstarterna i Stockholm väntas stoppas.

- Det tror vi kommer ge ett avtryck på entreprenadmarknaden, avslutar Andersson och spår att den stora nedgången i byggpriser kommer ske efter årsskiftet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aros Bostadsutveckling

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt