Nyhet

Bayer rasar efter att Vita huset begärt Högsta domstolen att avvisa bolagets överklagan

Tyska life science-bolaget Bayer backar rejält under onsdagen. Det efter att Vita huset bett Högsta domstolen i USA att avvisa en överklagan om att dess ogräsmedel Roundup orsakar cancer. Om Bayer fälls riskerar bolaget flera miljarder dollar i böter, rapporterar Reuters.

Bolaget uppger i ett uttalande att det bedömer sig ha starka rättsliga argument för att Högsta domstolen tar upp frågan, efter Vita husets invändning.

Bayer har tidigare ingått en principöverenskommelse med de kärande men inte fått domstolsgodkännande för ett separat avtal om hur framtida fall ska hanteras.

Bayer ärvde problemen kring Roundup i samband med förvärvet av Monsanto 2018 för 63 miljarder dollar. Aktien handlas ned 6,8 procent på onsdagen efter att ha stigit drygt 20 procent på en återhämtning i efterfrågan från lantbrukare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bayer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bayer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt