Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biogaia startar egen distribution i Kanada

Bioteknikbolaget Biogaia kommer från och med 2023 att sälja probiotika i egen regi i Kanada.

Beslutet är fattat efter förvärvet av Nutraceutics i USA i slutet av förra året, ett förvärv som innebär att det finns synergier att arbeta själva på den nordamerikanska marknaden. Avtalet med den nuvarande distributören Ferring sägs upp. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet är en del av bolagets övergripande strategi att öka B2C-försäljningen. Det regulatoriska landskapet för Biogaias probiotiska produkter är mycket gynnsamt i Kanada, bedömer bolaget.

"Kanada är en attraktiv marknad för Biogaia med ett konsumentvärde på 115 miljoner dollar och en årlig tillväxt på 5,3 procent. Många konsumenter har god kunskap om probiotika och med våra kliniskt bevisade probiotiska produkter - något vi vet att många konsumenter efterfrågar - har vi ett starkt erbjudande på den kanadensiska marknaden. Utifrån vår globala B2C-strategi och förvärvet av vår amerikanska distributör Nutraceutics i slutet av 2021, är en egen distribution i Kanade ett naturligt steg då vi ser flera synergier", säger Isabelle Ducellier, vd för Biogaia, i en kommentar.

Biogaia har samarbetat med Ferring sedan 2012. Sedan dess har flera Biogaia-produkter lanserats i Kanada.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.