Nyhet

Blick

Blick Global minskar omsättning och resultat - siktar på att snart presentera ytterligare förvärv

Adtech-bolaget Blick Global, som är dagsaktuella med ett större förvärv, minskade omsättningen och resultatet under det första kvartalet. Företaget tittar på ytterligare förvärv framöver.

Omsättningen sjönk 24,4 procent till 3,4 miljoner kronor (4,5).

Ebitda-resultat blev -1 miljoner kronor (2,7). Rörelseresultatet blev -1,9 miljoner kronor (2,0).

Resultatet före skatt var -2,2 miljoner kronor (1,5). Resultatet efter skatt blev -2 miljoner kronor (1,7). Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (0,01).

"Inledningen av året har inneburit ett intensivt arbete kring förvärv och vi har fört parallella diskussioner med ett flertal intressanta kandidater. Valet föll på en SEO-verksamhet som har stor effekt för våra iGaming operatörer och affiliates", uppger vd Erik Ahlberg.

Dagens förvärv redovisade ett resultat om 5 miljoner kronor förra året.

"Sammantaget med förvärvet kommer nu bolagsgruppen redan under andra kvartalet att tillföras ett positivt kassaflöde och gemensamt ha en mycket starkare finansiell ställning för att kunna vidareutveckla respektive affär i en snabbare takt. Siktet är fortsatt inställt på att snart kunna presentera fler förvärv", uppger Ahlberg.

Blick Global, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning3,44,5-24,4%
EBITDA-12,7
EBITDA-marginal60,0%
Rörelseresultat-1,92,0
Rörelsemarginal44,4%
Resultat före skatt-2,21,5
Nettoresultat-21,7
Resultat per aktie, kronor-0,010,01


http://media.finwire.com/media/FWS0073E76-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt