Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BörsveckanFoto: Unsplash.com

Börsveckan ger köpråd för ABB, Nederman och Alligo

Börsveckan ger köpråd för ABB, Nederman och Alligo i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rekommendationen avvakta för OEM International, Mips, LMK Group, Boule Diagnostics

Kraft- och automationsbolaget ABB går bra under Björn Rosengrens ledning. Balansräkningen är urstark, vilket ger goda möjligheter i det rådande turbulenta makroläget. Börsveckan ser fortsatt ABB som köpvärd i kategorin stabila sparaktier.

Miljöteknikbolaget Nederman gynnas av de långsiktiga trenderna inom ren luft med ett brett utbud av industriella produkter och lösningar. Nu höjer bolaget lönsamhetsmålet rejält. Tidningen bedömer att aktien är attraktivt värderad efter årets kursnedgång och ger köpråd.

Industriåterförsäljaren Alligo har genomfört en rad strukturaffärer. Kärnan består av tidigare börsnoterade Swedol tillsammans med Tools. Värderingen är låg, anser Börsveckan och köpstämplar aktien.

Teknikhandelsbolaget OEM International går från klarhet till klarhet. Värderingen är rimlig, bedömer tidningen och väljer att avvakta.

Hjälmsäkerhetsbolaget Mips är ett genuint tillväxtbolag. "Vi tvekar lite efter kursrasen, men anser ändå att värderingen är tämligen rimlig beaktat det turbulenta marknadsläget", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

E-handelsbolaget LMK Group underpresterar rejält. Matkassebolaget gjorde en oväntad stor förlust i första kvartalet, vilket väcker en del frågor kring affärsmodellens bärighet. "Vi biter i det sura äpplet och sänker rådet till avvakta", skriver tidningen.

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics aktie sjönk på rapportdagen trots en solid rapport för det första kvartalet. Samtidigt fortsätter stora investeringar i forskning och utveckling. Det kräver resultat för att motivera stora aktiverade kostnader. Börsveckan väljer att sänka sitt råd till avvakta och säljer aktien i BV-portföljen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABB

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.