Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för ABB, Nederman och Alligo

Börsveckan ger köpråd för ABB, Nederman och Alligo i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rekommendationen avvakta för OEM International, Mips, LMK Group, Boule Diagnostics

Kraft- och automationsbolaget ABB går bra under Björn Rosengrens ledning. Balansräkningen är urstark, vilket ger goda möjligheter i det rådande turbulenta makroläget. Börsveckan ser fortsatt ABB som köpvärd i kategorin stabila sparaktier.

Miljöteknikbolaget Nederman gynnas av de långsiktiga trenderna inom ren luft med ett brett utbud av industriella produkter och lösningar. Nu höjer bolaget lönsamhetsmålet rejält. Tidningen bedömer att aktien är attraktivt värderad efter årets kursnedgång och ger köpråd.

Industriåterförsäljaren Alligo har genomfört en rad strukturaffärer. Kärnan består av tidigare börsnoterade Swedol tillsammans med Tools. Värderingen är låg, anser Börsveckan och köpstämplar aktien.

Teknikhandelsbolaget OEM International går från klarhet till klarhet. Värderingen är rimlig, bedömer tidningen och väljer att avvakta.

Hjälmsäkerhetsbolaget Mips är ett genuint tillväxtbolag. "Vi tvekar lite efter kursrasen, men anser ändå att värderingen är tämligen rimlig beaktat det turbulenta marknadsläget", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

E-handelsbolaget LMK Group underpresterar rejält. Matkassebolaget gjorde en oväntad stor förlust i första kvartalet, vilket väcker en del frågor kring affärsmodellens bärighet. "Vi biter i det sura äpplet och sänker rådet till avvakta", skriver tidningen.

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics aktie sjönk på rapportdagen trots en solid rapport för det första kvartalet. Samtidigt fortsätter stora investeringar i forskning och utveckling. Det kräver resultat för att motivera stora aktiverade kostnader. Börsveckan väljer att sänka sitt råd till avvakta och säljer aktien i BV-portföljen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt