Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Coloplast, Novo Nordisk och LMK Group

Börsveckan ger köpråd för Coloplast, Novo Nordisk och LMK Group i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Ambu, Wästbygg och Bravida.

Danska medicinteknikbolaget Coloplast är ett stabilt bolag. Fjolårets förvärv av svenska Atos ser bra ut och även om aktien värderas tämligen högt så får man här högkvalitativa defensiva egenskaper med bra marknadsutsikter på köpet, skriver Börsveckan och ger köpråd.

Danska Novo Nordisk som är störst inom diabetes, stora inom sällsynta sjukdomar och på tillväxt inom övervikt ska nu satsa på nya terapiområden. Det ser lovande ut, bedömer tidningen och köpstämplar aktien.

Danska Ambu har en grundmurad position inom medicinteknik kombinerat med fin tillväxt ger det goda utsikter. Värderingen är dock avskräckande hög, anser Börsveckan och ger rådet avvakta.

E-handelsbolaget LMK Group, där Linas Matkasse ingår, har havererat på börsen sedan noteringen på First North för ett år sedan med ett kursfall på närmare 65 procent. Bolaget har tuffa jämförelsesiffror att möta i första kvartalet, men bortom det ser aktien klart köpvärd ut, bedömer tidningen.

Byggbolaget Wästbygg har flyttat fram sina positioner under 2021 delvis genom förvärv. Samtidigt är marknadsläget ovisst med kostnadsinflation och större osäkerhet inom fastighetsbranschen. Börsveckan väljer att avvakta och föredrar större och stabilare aktörer i sektorn som NCC.

Installationsbolaget Bravida har länge släpat efter sin branschkollega Instalco både vad gäller tillväxt och lönsamhet. Ledningen behöver växla upp tillväxttakten innan aktien kan vara köpvärd, anser tidningen som ger rådet avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt