Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för fem bolag samt säljer och tar hem vinsten i Swedish Match

Börsveckan ger köpråd för Alfa Laval, Thule, Bio-works, Rejlers och Söder Sportfiske i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Storytel samt väljer att sälja och ta hem vinsten i budaktuella Swedish Match.

Industribolaget Alfa Laval visade på god förmåga att göra prisjusteringar i första kvartalet och mer lär komma. Insiders har köpt i mängder och aktien är billlig, anser Börsveckan som trycker på köpknappen.

Fritidsproduktbolaget Thule utvecklas starkt men kursen har kommit ned rejält i år. Det ger ett bra köpläge i detta kvalitetsbolag, bedömer tidningen.

Ljudboksspecialisten Storytel omkalibrerar sin strategi för att hantera stigande förluster. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Bioteknikbolaget Bio-Works växer så att det knakar i tuff konkurrens. Det bådar gott samtligt som förlusterna är stora, än så länge. "Aktien har helt imploderat i år så det kan vara läge för ett spekulativt köpläge, skriver tidningen.

Teknikkonsulten Rejlers har fått ordning på lönsamheten och växer nu såväl organiskt som genom förvärv. Aktien lockar till en värdering på 11 gånger ev/ebita, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Vidare kommenteras Söder Sportfiskes rapport. "Allt som allt så förändringar vi inte köprådet just nu", skriver tidningen.

Det har länge spekulerats i ett uppköpsbud på välskötta klenoden Swedish Match. I veckan slog Philip Morris till med ett bud på knappt 40 procent budpremie. Börsveckan väljer att ta hem vinsten till kursen 102,50 kronor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alfa Laval

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt