Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BörsveckanFoto: Unsplash.com

Börsveckan ger köpråd för Nimbus, Synsam, Catena Media och Ferronordic

Börsveckan ger köpråd för Nimbus, Synsam, Catena Media och Ferronordic i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Castellum, Securitas, Chr. Hansen, Betsson, Vimian och Meko.

Båttillverkaren Nimbus värdering har pressats av det rådande svåra ekonomiska läget. Börsen har prisat in en potentiell härdsmälta i efterfrågan. Börsveckan ger köpråd för aktien, med brasklappen att risken är hög.

Optikkedjan Synsams tredje kvartal blev väsentligt sämre än väntat. Tidningen ser det mer som ett snedsteg än ett trendbrott. "Vi anser att Synsam är värd uppåt 50 kronor och köprådet består", skriver Börsveckan.

Hela havet stormar i fastighetsbolaget Castellum, där utdelningen pausats, finanschefen har avgått och storägaren Roger Akelius kritiserar vd Rutger Arnhult. Tidningen bedömer att värderingen är rimlig, men väljer att avvakta då det finns bättre alternativ i sektorn.

Säkerhetsbolaget Securitas siktar efter förvärvet av Stanley Security på att nå en rörelsemarginal på 8 procent år 2025. "Allt sammantaget så lockas vi inte nämnvärt av Securitas just nu. Avvakta", skriver Börsveckan.

Affiliatebolaget Catena Medias delårsrapport fick ett negativt mottagande på börsen. Värderingen är låg och tillväxtutsikterna i USA är goda, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd för aktien.

Danska livsmedels- och bioteknikbolaget Chr. Hansen är i grunden ett ocykliskt och stabilt bolag. Ledningen har ambitiösa mål för de kommande åren, men värderingen är också därefter. Börsveckan anser att värderingen är rimlig och väljer att avvakta.

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic har drabbats hårt av sanktionerna mot Ryssland. Bolagets växande tyska verksamhet kan dock försvara hela dagens börsvärde. Aktien är fortsatt köpvärd i högriskfacket, bedömer tidningen.

Börsveckan gör även tre stycken rådförändringar. Bettingbolaget Betsson fick köpråd i augusti. "Vi tar hem en vinst på 20 procent på kort tid och sänker till avvakta", skriver tidningen.

Veterinärbolaget Vimian har stigit med 35 procent sedan köprådet och tidningen tar hem vinsten och sänker till avvakta.

Bildelskedjan Meko har klättrat med knappt 30 procent på kort tid sedan köprådet och även här väljer Börsveckan att ta hem vinsten och sänka till avvakta.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Betsson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.