Nyhet

Cantargia sätter 31 procents rabatt i företrädesemission

Forskningsbolaget Cantargia har fastställt villkoren för sin företrädesemission på 250 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande.

Villkoren är sådana att varje aktieägare kommer att få två nya aktier för tre befintliga aktier, det vill säga en teckningsrelation på 2:3.

Teckningskursen är satt till 3,75 kronor per ny aktie, vilket motsvarar en rabatt på cirka 30,6 procent jämfört med teoretisk kurs efter avskiljande av teckningsrätter, baserat på stängningskursen på fredagen den 15 juli.

Teckningsperioden löper mellan 27 juli och 10 augusti.

Emissionen är helt säkerställd.

Kapitalet kommer att användas bland annat till att fortsätta utveckla nadunolimab (CAN04). Cantargia siktar på förberedelser för en kommande randomiserad klinisk studie inom lungcancer med start 2023, fas II/III-studie inom bukspottkörtelcancer i samarbete med PanCAN, samt till att ytterligare utveckla det kliniska programmet för nadunolimab och CAN10.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cantargia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cantargia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt