Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cavotec får order värd 15,7 miljoner euro

Verkstadsbolaget Cavotec har vunnit en order avseende landström värd 15,7 miljoner euro från ett stort globalt rederi. Leveranserna är planerade att starta under fjärde kvartalet 2022 och fortsätta under 2023 och 2024, enligt ett pressmeddelande

"Den här orden bekräftar ytterligare den strategi som vi lanserade för ett år sedan för att fullt ut fokusera på cleantech-lösningar eftersom tidigare nischmarknader håller på att bli massmarknader och den understryker hur Cavotec är en värdefull partner i dekarboniseringen av den globala sjöfartssektorn", säger Cavotecs vd Mikael Norin .

Cavotec ska leverera sina fartygsmonterade landströmssystem till en serie nybyggda containerfartyg. System som möjliggör minskningar av utsläppen av koldioxid, kväve och svaveloxider samt partiklar. Systemen spelar en viktig roll för att hjälpa andra aktörer att minska sin miljöpåverkan och uppnå klimatmål.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Cavotec

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Cavotec

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt