Nyhet

Coegin

Coegin Pharma ökade rörelseförlusten under fjärde kvartalet

Bioteknikbolaget Coegin Pharma redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet. Rörelseförlusten ökade. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Rörelseresultatet blev -8,0 miljoner kronor (-1,6).

Resultatet före skatt var -7,8 miljoner kronor (-1,6).

Resultatet efter skatt blev -7,8 miljoner kronor (-1,6), och per aktie -0,013 kronor (-0,003).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -5,5 miljoner kronor (-1,1).

Likvida medel uppgick till 25,7 miljoner kronor (16,6).

Under kvartalet har bolaget fått samtliga patienter i COAK-studien testade med en ny läkemedel för behandling av aktinisk keratos.

”COAK-studien följer planen och alla patienterna är färdiga med behandlingen, dock har en del patienter kvar sitt avslutande besök på sjukhuset. Vi förväntar oss därför att kunna presentera topline-resultaten i slutet av mars”, säger vd Tore Duvold.

Coegin Pharma kom under perioden också att tillkännage förvärv av Follicum.

”Vi ser en stor potential i Follicums unika teknologi och gedigna forskning inom diabeteskomplikationer och ser fram emot att driva utvecklingen vidare inom Coegin Pharmakoncernen”, säger Tore Duvold.

Coegin Pharma, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-8,0-1,6
Resultat före skatt-7,8-1,6
Nettoresultat-7,8-1,6
Resultat per aktie, kronor-0,013-0,003
Kassaflöde från löpande verksamhet-5,5-1,1
Likvida medel25,716,654,8%
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS006F7A1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Coegin Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Coegin Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt