Nyhet

Coinshares

Coinshares vänder till förlust efter turbulent marknadsperiod

Kryptovalutabolaget Coinshares redovisar lägre intäkter under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoresultat visade en förlust mot föregående periods vinst.

De totala intäkterna var 13,9 miljoner pund (19,6). Intäkterna för Asset Management kom in på 14,2 miljoner pund (19,5).

Justerat ebitda-resultat uppgick till -8,2 miljoner pund (28,6).

Justerat rörelseresultat blev -8,9 miljoner pund (28,5).

Resultatet efter skatt blev -101 miljoner pund (26,6).

Enligt bolaget beror kvartalets förlust på koncernens innehav av US Terra, en stablecoin som tappat rejält i värde under perioden. Coinshare tog en förlust på 17,7 miljoner pund kopplat till innehavet i US Terra,

"Under andra kvartalet har vi upplevt en otroligt turbulent period inom området för digitala tillgångar, vilket har resulterat i en koncernens första förlustkvartal. Vi har inte bara sett betydande prisnedgångar som har påverkat hela branschen, utan även händelserna i maj i samband med Terra Lunas prisras har lett till långtgående skador som påverkat alla, från detaljhandeln till investerare till några av de största namnen inom branschen", skriver bolaget i en kommentar. Flera teknik- och kryptoaktier har haft en tuff period under året. Bland annat har den amerikanska kollegan Coinbases aktie tappat 75,2 procent i år. Coinshares aktie har handlats ned med 62 procent i år.

Coinshares, MGBPQ2-2022Q2-2021
EBITDA, justerat-8,228,6
EBITDA-marginal, justerad74,7%
Rörelseresultat, justerat-8,928,5
Rörelsemarginal, justerad74,4%
Nettoresultat-10126,6


http://media.finwire.com/media/FWS0078956-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CoinShares

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CoinShares

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt