Colgate-Palmolive höjer utdelningen för 60:e året i följd, årets höjning är på 4,4 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Colgate-Palmolive höjer utdelningen för 60:e året i följd, årets höjning är på 4,4 procent

Amerikanska konsumentproduktsbolaget Colgate-Palmolive höjer sin kvartalsutdelning till 47 cent per aktie, en höjning med 4,4 procent jämfört med tidigare 45 cent per aktie. Utdelningen hamnar därefter på 1,88 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 2,5 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är 60:e året i rad som utdelningen höjs. Colgate-Palmolive är därmed en utdelningskung, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i följd. Bolaget har också lämnat utdelning varje år sedan 1895.

Styrelsen aviserar också ett nytt program att återköpa egna aktier på 5 miljarder dollar.

Colgate-Palmolive grundades redan 1806 och har sitt huvudkontor på Manhattan i New York med 33 800 anställda. Börsvärdet ligger på 62 miljarder dollar. Bolaget är mest känt för sin tandkräm Colgate och tvål Palmolive.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Colgate-Palmolive

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Colgate-Palmolive

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.