Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbank höjer sina mål för 2024

Tyska storbanken Commerzbank höjer sitt avkastningsmål för 2024. Bolaget siktar nu på att nå en avkastning på eget kapital exklusive immateriella tillgångar, RoTE, på över 7 procent, jämfört med tidigare runt 7 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samma år väntas intäkterna ha ökat till 9,1 miljarder dollar och rörelseresultatet vara 3 miljarder dollar (tidigare mål 2,7 miljarder euro).

Commerzbanks intäkter uppgick till 8,5 miljarder euro under 2021. Rörelseresultatet var 1,2 miljarder euro och RoTE 4,2 procent.

Banken höjer också målet för hur mycket aktieägarna kan väntas belönas fram till 2024. Från att tidigare ha siktat på upp till 3 miljarder euro vill banken nu återföra mellan 3-5 miljarder euro till aktieägarna i form av utdelningar och potentiella aktieåterköp.

https://www.commerzbank.de/en/hauptnavigation/presse/pressemitteilungen/archiv1/2021/1__quartal_1/presse_archiv_detail_21_01_94090.html

https://www.dgap.de/dgap/News/corporate/commerzbank-raises-targets-for/?newsID=1522389#:~:text=For%202024%2C%20the%20Bank%20now,our%20shareholders%20than%20previously%20planned.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt