Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbank

Commerzbank mer än dubblade vinsten i Q1 - preliminära siffror

Tyska storbanken Commerzbank kom att mer än fördubbla vinsten till 284 miljoner euro under det första kvartalet (133), enligt preliminära siffror.

Rörelseresultatet blev 544 miljoner euro (538), vilket rejält överträffar analytikernas förväntningar på 282 miljoner euro, skriver banken i ett pressmeddelande.

Intäkterna ökade med 12 procent till 2 795 miljoner euro (2 492). Enligt Commerzbank ökade intäkterna inom samtliga affärsområden, samtidigt som man fick göra avsättningar och nedskrivningar på 464 miljoner euro kopplat till Ukrainakriget. Samma siffra uppgick till 149 miljoner året innan.

Det så viktiga räntenettot uppgick till 1 401 miljoner euro (1 254).

"Vi har fått en bra start på det nya räkenskapsåret. Tack vare en stark kundverksamhet har vi förbättrat vårt rörelseresultat även om de ekonomiska konsekvenserna av det ryska kriget mot Ukraina har påverkat vårt riskresultat”, säger vd Manfred Knof i ett uttalande.

Commerzbank släpper sin fullständiga Q1-rapport den 12 maj.

Commerzbank, MEURQ1-2022Q1-2021Förändring
Intäkter2 7952 49212,2%
Räntenetto1 4011 25411,7%
Rörelseresultat5445381,1%
Nettoresultat282133112,0%


http://media.finwire.com/media/FWM0073029-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt