Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbank

Commerzbank vände till högre vinst än väntat i andra kvartalet

Tyska bankjätten Commerzbank redovisar ökande intäkter under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt levererade banken en klart högre nettovinst än marknaden förväntat sig.

De totala intäkterna uppgick till 2 422 miljoner euro (1 862). Ökningen hänförs till en stark affär och stigande räntor.

Rörelseresultatet blev 746 miljoner euro (32).

Nettoresultatet blev 470 miljoner euro (-527), väntat var 370 miljoner euro enligt en sammanställning av estimat från banken.

"Under de första sex månaderna har vi ökat våra intäkter i båda segmenten över våra förväntningar och mer än fördubblat vårt rörelseresultat. Den starka utvecklingen av vårt resultat är ett tydligt bevis på att vår Strategi 2024 är effektiv även i en fas av låg ekonomisk tillväxt", kommenterar vd Manfred Knof.

Commerzbank bekräftar utsikterna för 2022. Banken räknar med att nå ett nettoresultat på mer än 1 miljard euro och CET 1-ratio på mer än 13 procent i slutet av året.

Commerzbank, MEURQ2-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2021
Intäkter2 4221 862
Rörelseresultat74632
Resultat före skatt721-478
Nettoresultat47037027,0%-527
Konsensusdata från bolaget

http://media.finwire.com/media/FWM0078A07-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt