Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbank varnar för ökad risk mot vinstprognosen för 2022 - BN

Commerzbank varnar för att dess vinstprognos för 2022 riskeras av exceptionellt höga globala ekonomiska risker. Det framgår av senaste årsredovisningen, enligt Bloomberg News.

Enligt banken kommer hotet från geopolitiska risker i spåren av Rysslands invasion av Ukraina. Detta har resulterat i ökade råmaterialpriser och sanktioner. Samtidigt riskerar Moskvas egna sanktioner att slå mot Commerzbanks portföljer, skriver banken utan att gå in på detaljer.

Commerzbank har efter några tuffa år börjat vända på skutan. Samtidigt har banken liksom många andra valt att stoppa verksamheten i Ryssland. Det är dock ännu inte klart ifall man planerar att helt dra sig ur marknaden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt