Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Continental

Continental drar ned marginalprognos för helåret

Fordonsunderleverantören Continental släpper preliminära siffror för första kvartalet och meddelar också justerad prognos för helåret.

Under första kvartalet uppgick omsättningen preliminärt till 9,3 miljarder euro (8,6) med en justerad rörelsemarginal på 4,7 procent (8,5). Väntat enligt Factset var en omsättning på 8,9 miljarder och justerad rörelsemarginal på 4,8 procent.

Continental bedömer nu att den globala fordonsmarknaden, bestående av personbilar och lätta lastbilar, ökar med 4-6 procent i år. Den förra bedömningen, från 9 mars, var en ökning med 6-9 procent. Bolaget ser vidare att negativa faktorer i form av stigande kostnader för insatsvaror blir signifikant mer materiella.

Bolagets omsättning beräknas i år uppgå till omkring 38,3-40,1 miljarder euro (tidigare prognos 38-40 miljarder) med en justerad rörelsemarginal på 4,7-5,7 procent (tidigare prognos 5,5-6,5). Väntat enligt Factset var 37,1 miljarder respektive 5,9 procent.

Definitiv rapport för första kvartalet kommer 11 maj.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Continental

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Continental

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt