Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CS Medica rapporterar positiva studieresultat för sin gel och kapsel mot artrit

Medicinska cannabisbolaget CS Medica rapporterar positiva kliniska resultat för sin NGA-01 gel och NSA-01 kapsel som behandling av artrit i förhållande till placebo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Gelen och kapseln nådde studiens primära och sekunda effektmått med god tolerans.

Det primära målet var att utvärdera effekten av NGA-01 gel och NSA-01 kapsel för att lindra ledvärk, inflammation och rörlighet hos patienter med artrit.

Det sekundära målet var att studera den kylande effekten och den benstärkande aktiviteten hos NGA-01 gel och NSA-01 kapsel.

Resultaten är baserade på 60 försökspersoner som lider av artros.

Vd Lone Henriksen säger att studieresultaten ger bolaget en unik position av att kunna vara först på marknaden inom denna sorts behandling.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CS Medica

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CS Medica

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt