Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dancann

Dancann Pharma rapporterar sin första försäljning

Danska cannabisbolaget Dancann Pharma redovisar en omsättning för fjärde kvartalet jämfört med ingen året innan. Förlusten ökade.

Omsättningen uppgick till 0,9 miljoner danska kronor (0). Försäljningen kommer från förvärvet av Canngros och att bolaget börjat sälja sina produkter till apotek i Danmark.

Ebitda-resultat blev -4,3 miljoner danska kronor (-2,7).

Rörelseresultatet blev -4,7 miljoner danska kronor (-2,7).

Resultatet före skatt var -5,3 miljoner danska kronor (-2,8).

Resultatet efter skatt blev -4,4 miljoner danska kronor (-1,5).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -6,0 miljoner danska kronor (-6,9).

Likvida medel uppgick till 7,7 miljoner danska kronor (21,3).

Perioden har kännetecknats av flera viktiga milstolpar, däribland första skörden, exklusiva distributionsavtalet med kanadensiska Tetra Bio-Pharma, två kapitalinjektioner och förvärvet av Canngros.

Efter utgången av perioden har bolaget skickat in en ansökan om att få sin produktionsanläggning Biotech Pharm 1 godkänd enligt EU-GMP-standarder. Man förväntar sig ett svar tillbaka från danska läkemedelsmyndigheten under första halvåret 2022.

Dancann Pharma, MdkkQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning0,90
EBITDA-4,3-2,7
Rörelseresultat-4,7-2,7
Resultat före skatt-5,3-2,8
Nettoresultat-4,4-1,5
Kassaflöde från löpande verksamhet-6,0-6,9
Likvida medel7,721,3-63,8%


http://media.finwire.com/media/FWS006F911-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dancann Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dancann Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt